Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. 6x houten jaloezieën op maat voor elk interieur

6x houten jaloezieën op maat voor elk interieur

6x houten jaloezieën op maat voor elk interieur
8 min. leestijd

Jaloezieën zijn al decennialang een populaire keuze. Dit type raamdecoratie heeft haar populariteit vooral te danken aan de vele opties wat betreft privacy en lichtinval. Vroeger dacht je bij ‘jaloezieën’ waarschijnlijk meteen aan de aluminium variant. Anno 2020 zijn het echter vooral houten jaloezieën die de klok slaan. Niet gek, want de mogelijkheden met deze houten raamdecoratie zijn ongekend. Door de vele variaties qua kleur en afwerking maak je ze helemaal naar wens. Bovendien is houten jaloezieën op maat bestellen zo geregeld.


Populaire houten jaloezieën


Houten jaloezieën voor elk interieur

Deze populaire houten raamdecoratie is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren. Daarnaast heb je de keuze een gladde of houtlook afwerking. Tot slot kan je nog kiezen of je houten jaloezieën met een ladderkoord of ladderband wil. De mogelijkheden zijn eindeloos! Vanwege de vele opties is er voor elk interieur een passende combinatie. Of je nu een heel strak of juist een weelderig interieur hebt. Hieronder geven we je graag een paar suggesties!

Modern interieur zwart wit monochroom scandinavisch wonen witte bank houten jaloezieën op maatindustrieel interieur hout beton baksteen goedkope houten jaloezieën met ladderband
Links: modern interieur. Rechts: industrieel interieur.

Modern interieur

Deze interieurtrend is een aantal jaar geleden komen overwaaien uit Scandinavië. Nog steeds is de moderne interieurstijl zeer populair. Bij moderne interieurs denk je aan open ruimtes, weinig ‘prullaria’ en monochrome tinten. De muren zijn vrijwel altijd wit. Dit draagt sterk bij aan het ruimtelijke gevoel. Luchtige witte of contrasterende zwarte houten jaloezieën passen hier goed bij.

Industrieel interieur

Deze interieurstijl kenmerkt zich door stoere materialen. Denk aan baksteen, beton, leer, metaal en hout. Daarnaast vind je in een industrieel interieur vaak grote eyecatchers. Een (oude) fabriekslamp of eettafel met metalen frame bijvoorbeeld. Een houten jaloezie met grove ladderband sluit hier goed bij aan.

Landelijk wonen country living chalet style boerderijwoning houten jaloezieënurban jungle interieur trend planten houten jaloezieën op maat
Links: landelijk interieur. Rechts: urban jungle trend.

Landelijk interieur

Warm en knus zijn de toverwoorden van deze stijl. Dit uit zich in het gebruik van neutrale kleuren en natuurlijke materialen. Denk aan stoffen banken en wollen plaids. Houten jaloezieën met houtnerf hebben een warme natuurlijke uitstraling. De perfecte keuze voor een landelijk interieur dus.

Urban jungle trend

‘Buiten naar binnen halen’ is de perfecte beschrijving van de urban jungle trend. Dat wil zeggen planten, héél véél planten. Durf gerust verschillende soorten en maten te combineren. En probeer ze vooral niet netjes te rangschikken. Een rommelige opstelling zorgt juist voor dat ‘jungle gevoel’. Het groen van de planten kleurt prachtig bij de bruine kleur van hout. Kies daarom voor een houten jaloezie in een natuurlijke kleur.

boho interieur bohemian interieur wonen goedkope houten raamdecoratie lamellen jaloezieretro interieur vintage trend wonen goedkope houten jaloezieën op maat
Links: bohemian trend. Rechts: retro interieur.

Bohemian trend

In een bohemian interieur zien we veel rotan, planten en aardse kleuren. Tot voor kort werd deze stijl vooral geassocieerd met de jaren 70. Door de opmars van vakanties naar spirituele oorden zoals Bali en Tulum, zijn we massaal opnieuw verliefd geworden op de bohemian interieurstijl. Bamboe jaloezieën met een lichte kleur hout passen hier perfect bij.

De retro hype

Het retro interieur is de grote nieuwkomer in 2020, terwijl de stijl dateert uit de jaren 60. Een aantal kenmerken van deze stijl zijn ronde vormen, warme houtsoorten en ribstof. De beste plek om items voor jouw retro interieur te scoren is natuurlijk de vintage winkel. Mix je vintage vondsten met nieuwe items. Zo zorg je dat het geheel niet stoffig wordt. Houten jaloezieën in een warme houttint maken jouw retro interieur helemaal af!

Houten jaloezieën staan dus goed in ieder interieur! Onderstaande tabel toont nog eens overzichtelijk de beste combinaties.

  Type jaloezieën
Modern interieur Houten jaloezie zwart of wit
Industrieel interieur Houten jaloezieën met grove ladderband
Landelijk interieur Houten jaloezie met houtnerf
Urban jungle trend Jaloezieën met natuurlijke houtkleur
Bohemian trend Houten jaloezieën met lichte houtkleur
Retro hype Jaloezieën in een warme houttint

PVC jaloezieen voor badkamer en keuken

Dol op houten jaloezieen? Zou je ze het liefst in elke ruimte van je huis toepassen? Dat kan! Althans, met houtlook jaloezieën. Ook wel plastic lamellen of pvc lamellen genoemd. Deze jaloezieën zijn namelijk gemaakt van PVC. Dit materiaal is vochtbestendig en daarom zeer geschikt voor de badkamer. Óf voor keukens met ramen die dicht bij de gootsteen of het fornuis staan. Een PVC jaloezie is namelijk uitstekend bestand tegen vocht- en vetspatten. Lees ons blog over ideeën voor raamdecoratie in de keuken voor meer suggesties. Daarnaast zijn PVC jaloezieën duurzaam, brandvertragend, slijtvast en gemakkelijk in onderhoud. Vanwege de aantrekkelijke prijs worden ze ook wel voor leef-, werk- en slaapruimtes gekozen. Onze PVC jaloezieën op maat zijn nauwelijks van echt hout te onderscheiden. Solano biedt een breed assortiment aan kleuren en afwerkingen. Zo zijn er de basiskleuren, zoals wit, crème en zwart. Daarnaast kan je kiezen uit verscheidene grijs- en bruintinten. Voor de ultieme houtlook kies je voor PVC jaloezieën met houtnerf. Natuurlijk is een strakke gladde afwerking ook mogelijk. Qua maat kies je voor PVC jaloezieen van 50mm of 35mm.

Solano PVC jaloezieën badkamer houtlook lamellen raamdecoratieVerano houten jaloezieën basswood FSC houten lamellen raamdecoratie ladderband
Links: Solano PVC jaloezieën badkamer. Rechts: Verano houten jaloezieën.

Kies voor ons eigen label of A-merken Verano® en Luxaflex®

Men spreekt ook wel van houten luxaflex, maar deze benaming is onjuist. Luxaflex® is namelijk een merknaam. In ons assortiment vind je bijvoorbeeld plisségordijnen van het merk Luxaflex®. Voor houten jaloezieën kan je kiezen tussen ons eigen label Solano of topmerk Verano®. Benieuwd naar de verschillen? Die lichten we hieronder graag voor je toe!

Solano houten jaloezieën: Kwaliteit voor de beste prijs

Ben je op zoek naar goedkope houten jaloezieën? Dan is ons eigen label Solano Wonen een goede keuze. Deze worden standaard met 40% korting aangeboden. Een zeer goede houten jaloezieën aanbieding dus! De houten raamdecoratie van Solano is bovendien gemaakt van echt lindehout: Kwaliteit voor een schappelijke prijs dus! Kies voor handbediening of een batterij aangedreven motor.

Verano houten jaloezieën: Duurzaam en keuze in motoren

In de wereld van raamdecoratie staat Verano® al jaren aan de top. De houten jaloezieën van dit topmerk zijn gemaakt van Basswood. Dit hout is FSC-gecertificeerd, wat betekent dat het afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Voor ultiem gemak kunnen de houten lamellen van Verano® ook met elektrisch bediening uitgevoerd worden. Kies voor een batterij aangedreven motor of een Somfy motor op netspanning. Met laatstgenoemde kan je jouw houten jaloezieen zelfs onderdeel van je smart home maken. De motoren zijn onzichtbaar weggewerkt in de bovenbak.

Luxaflex houten jaloezieën: Ruime keuze in kleur en lamelbreedte

Tot slot bieden wij ook de houten jaloezieën van topmerk Luxaflex® aan. Luxaflex® is het allerbekendste merk op het gebied van raamdecoratie. Een veelgehoorde reden waarom men voor Luxaflex® kiest is dan ook de merkbekendheid en het luxegevoel. Een nog betere reden om voor Luxaflex® houten jaloezieën te gaan, is het ruime kleuraanbod. Je hebt namelijk de keuze uit 69 verschillende kleuren! Daarnaast biedt Luxaflex® als enige houten jaloezieën met extra brede lamellen van 70 mm. Kies je voor gemotoriseerde houten jaloezieën van Luxaflex®? Dan wordt hier standaard een bedrade Luxaflex® PowerView® 230V motor bijgeleverd.

Verano zwarte houten jaloezieën keuken raamdecoratie
Verano zwarte houten jaloezieën

Gratis kleurstalen

Op zoek naar zwarte houten jaloezieën? Ga je liever voor witte houten jaloezieën? Overweeg je juist PVC jaloezieën in antraciet? Of ben je er nog niet helemaal over uit? Geen probleem. Bij Solano Wonen vraag je eenvoudig gratis kleurstalen* aan. In de meeste gevallen worden de kleurstalen nog dezelfde dag verzonden.

* Momenteel zijn alleen kleurstalen van Verano houten jaloezieën verkrijgbaar. Kleurstalen van Solano houten jaloezieën zijn binnenkort weer beschikbaar. Houd de kleurstalen pagina in de gaten.

Bezoek de showroom

Ook ben je van harte welkom in onze showroom in Leeuwarden. Ontdek hier al onze producten onder één dak: Raamdecoratie, zonneschermen, rolluiken, overkappingen, screens, horren en vloeren. Ideaal als je verbouw- of verhuisplannen hebt!

Meer weten over houten jaloezieën op maat? Of heb je vragen over een ander product? Bel of mail gerust. Ons professionele en enthousiaste team staat voor je klaar!

Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen