Menu
Filteren
Breedte in centimeters
Hoogte in centimeters
Type hor
Rolhor
(4)
Type raam
Draairaam naar buiten
(4)
Draai-kiepraam
(4)
Dakraam
(4)
Schuifraam
(2)
Draairaam naar binnen
(2)
Type gaas uitleg
Zwart gaas
(4)
Grijs gaas
(4)
Pollengaas
(2)
Transparant gaas
(1)
Profielkleur uitleg
RAL 9010
(4)
RAL 9001
(4)
RAL 7016
(4)
RAL 9006
(3)
RAL 9005
(3)
RAL 9016
(1)
Merk
KEJE
(1)
Aurora
(1)
Luxaflex
(2)
Toon 4 rolhorren

Rolhorren op maat

Of je nu een rolhor voor een klein raam of een groot raam nodig hebt; bij ons is alles mogelijk. Wij maken jouw raamrolhor altijd 100% op maat. Tot op de millimeter nauwkeurig! van slechts 40 cm breed tot maar liefst 180 cm breed. Heb je een rolhor van 140 cm breed nodig? Dan heb je de keuze uit ons volledige assortiment raamrolhorren. Rolhorren van Luxaflex® gaan tot 170 cm breed, terwijl de Aurora raamrolhor zelfs tot wel 180 cm breed geproduceerd kan worden.

Met onze heldere instructies meet je jouw horren op maat eenvoudig zelf in. Kom je er toch niet helemaal uit? Bel of mail gerust. Onze deskundige medewerkers denken graag met je mee. Schakel je liever de hulp van een professional in? Maak dan gebruik van onze meet- en/of montageservice. Bekijk ons servicegebied om te controleren of we ook bij jou in de buurt komen.

Rolhor plaatsen

Een KeJe of Aurora rolhor monteren kan zowel met schroeven als met montagetape. Montagetape is ideaal als je de rolhor op een kunststof kozijn wil bevestigen. De Luxaflex® rolhor kan uitsluitend met schroeven bevestigd worden.

Bovendien kan je een rolhor zowel binnen- als buitenshuis plaatsen. De keuze voor een rolhor buiten of binnen is vooral afhankelijk van het type raam. Heb je naar binnendraaiende ramen? Dan kan de rolhor alleen aan de buitenkant van het raam geplaatst worden. Bij een naar buitendraaiend raam kan de rolhor juist alleen aan de binnenkant geplaatst worden. Bij een schuifraam is zowel binnen- als buitenplaatsing mogelijk. In dit geval is het een kwestie van persoonlijke voorkeur. Als je liever niet tegen de cassette van je raamhorren aankijkt, is plaatsing aan de buitenkant de beste optie.

Verder kan je er nog voor kiezen om een rolhor in de dag of op de dag te monteren. Oftewel een rolhor tussen het kozijn of op het kozijn. Wanneer je een rolhor tussen het kozijn of tussen twee muren plaatst, zitten de schroefgaten of plakstrip aan de zijkant van de geleiders.

Voor vrijwel ieder type raam

Een rolhor is voor vrijwel ieder type raam geschikt. Van naar binnen- en naar buitendraaiend ramen tot draaikiepramen en schuiframen. Hieronder lichten we dit verder toe.

Rolhor draaikiepraam

Draai-kiepramen zijn tegenwoordig de standaard in nieuwbouwhuizen. Ook bij het vervangen van kozijnen in bestaande woningen wordt er vaak voor dit type raam gekozen. Logisch dus dat de vraag naar draaikiepraam horren snel toeneemt. De bekendste hor voor draaikiepramen is de inzethor. In sommige gevallen passen inzethorren niet en wordt er voor klemhorren gekozen. Inzethorren en klemhorren zijn voorzien van vast gaas. Wil je juist graag het gaas kunnen bedienen? Dan is ook een rolhor een geschikte optie! Aangezien de meeste draaikiepramen naar binnen draaien, wordt een rolhor voor draaikiepramen doorgaans aan de buitenkant geplaatst.

Rolhor naar buitendraaiend raam

Voor naar buitendraaiende ramen wordt er vaak voor een voorzethor gekozen. Voor de bediening van het raam dien je voorzethorren echter wel altijd weg te halen en weer terug te plaatsen. Een alternatief voor naar buitendraaiende ramen is de rolhor. Het grote voordeel hiervan is dat je eenvoudig het gaas kunt oprollen om het raam te bedienen, zonder de volledige hor te hoeven verwijderen. Bij naar buitendraaiende ramen wordt de rolhor altijd aan de binnenkant gemonteerd.

Rolhor naar binnendraaiend raam

Rolhorren zijn ook ideaal voor naar binnen draaiende ramen. Een hor voor dit type raam dient altijd aan de buitenkant te worden geplaatst. Je kunt ook kiezen voor een voorzethor, maar bedenk wel dat je deze niet van binnenuit kunt verwijderen. Voor de bediening vormt dit geen probleem, maar als je de hor wil schoonmaken of ‘s winter wil opbergen kan dit wel lastig zijn. Zeker als het raam zich op een bovenverdieping bevindt. Een rolhor aan de buitenkant kan je gewoon van binnenuit bedienen. In de winter kun je de hor eenvoudig oprollen in de cassette.

Rolhor schuifraam

Ook voor schuiframen is een rolhorraam ideaal! Bij dit type raam kan je de hor zowel binnen als buiten plaatsen. Je hoeft immers geen rekening te houden met de draaicirkel van het raam. Schuiframen vind je vooral in oudere woningen.

Rolhor dakraam

Tot slot wordt de rolhor vaak toegepast bij dakramen. Je kunt het gaas immers eenvoudig in- en uitrollen om een dakraam rolhor te openen en te sluiten. Hoewel de VELUX® rolhor het populairst is, kan in principe iedere rolhor op een dakraam gemonteerd worden.

Soorten horgaas

Alle raamrolhorren worden standaard geleverd met grijs gaas. Bij Aurora en Luxaflex® heb je tevens de mogelijkheid om te kiezen voor zwart gaas of pollengaas. Pollengaas is extra fijnmazig en voorzien van een speciale coating waar pollen zich aan hechten. Ideaal voor mensen met hooikoortsklachten! Luxaflex® gebruikt de term Poll-Tex® voor dit type gaas. Je kunt ook kiezen voor transparant gaas, bij Luxaflex® ClearView™ gaas genoemd. Bij dit type gaas zijn de draden extra dun, waardoor het zicht naar buiten verbetert en 25 procent meer ventilatie mogelijk is.

Eigenschappen

Bij het samenstellen van een raamrolhor kom je een aantal termen tegen die misschien wat uitleg vereisen. Gaasopsluiting en softraise bijvoorbeeld. Daarom hieronder wat extra toelichting.

Tussenstop

De Aurora raamrolhor is verkrijgbaar met tussenstop. Dat betekent dat je de hor niet alleen volledig open of dicht kan doen, maar ook op een door jou vooraf ingesteld positie kan laten hangen. Dat kan handig zijn als je een dekbed wil luchten.

Softraise

Een KeJe of Luxaflex® rolhor is standaard voorzien van softraise. Dit betekent dat de hor geleidelijk omhoog gaat als je deze loslaat. Een rolhor zonder softraise dien je helemaal naar boven te begeleiden. Anders knalt de hor in de cassette.

Gaasopsluiting

Een KeJe rolhor kan optioneel met gaasopsluiting geleverd worden. Hierdoor kan het gaas niet uit de geleiders waaien. Dit wordt ook wel een rolhor met zijgeleiding genoemd. Bij Luxaflex® rolhorren is deze optie standaard. Gaasopsluiting is ideaal wanneer je de hor buiten wil plaatsen. Daar vangt de hor immers veel wind.

Rolhor smalle cassette

Het gaas van een rolhor rolt altijd op in een cassette. Bij de KeJe rolhor is deze cassette beduidend smaller dan andere merken. Hierdoor blendt de hor mooi in met het kozijn.

Standaard en afwijkende RAL-kleuren

Standaard kan je voor het frame van een rolhor uit een aantal kleuren kiezen. De beschikbare kleuren hangen af van het gekozen model. Zo zijn bijvoorbeeld de Aurora Raamrolhor de Luxe en de Luxaflex® Rolhor Super Nova en Luxaflex® Rolhor Plus standaard verkrijgbaar in zwart. Naast de standaard kleuropties bieden KeJe en Luxaflex® ook de mogelijkheid om tegen een extra vergoeding het frame in een afwijkende RAL-kleur te laten coaten.

Goedkope rolhor

Bij Solano Wonen profiteer je altijd van een uitstekende rolhor aanbieding. Het hele jaar door! Wij leveren onze horren direct vanuit de fabriek, kopen grootschalig in en hanteren lage marges. Daardoor kunnen wij jouw nieuwe rolhor goedkoop aanbieden. Tot wel 50% onder de verkoopadviesprijzen! Een raamrolhor op maat bestellen doe je bij ons eenvoudig online! Natuurlijk ben je ook van harte welkom in onze showroom.

Voor ieder type raam en deur

Niet alleen voor rolhorren kan je bij ons terecht. Wij bieden diverse oplossingen voor vrijwel ieder type raam. Zo leveren we ook maatwerk plisséhorren. Daarnaast hebben wij een ruim assortiment hordeuren. Denk bijvoorbeeld aan een hordeur schuifpui of een hordeur openslaande deuren. Ook voor klassieke draaideuren en zelfs draaikiepdeuren hebben wij passende horren. Met het handige filter aan de linkerkant van het scherm, vind je eenvoudig alle opties die geschikt zijn voor jouw type raam of deur.

Veelgestelde vragen over rolhorren

Wat is een rolhor?

Een rolhor bestaat uit een cassette waar gaas zichzelf in oprolt. Als je het raam openzet, trek je het gaas naar beneden. Een rolhor kan zowel aan de binnen- als de buitenkant van een raam geplaatst worden.

Hoe plaats je een rolhor?

Afhankelijk van het gekozen model kan je een rolhor met schroeven of montagetape plaatsen. Montagetape is handig als je de rolhor op een kunststof kozijn wil bevestigen.

Wat is de beste rolhor?

Wat de beste rolhor is voor jou, hangt af van jouw specifieke situatie. In de eerste plaats speelt de gewenste afmeting een cruciale rol. Zo is voor breedtes tussen 170 en 180 cm uitsluitend de Aurora rolhor geschikt. Als de hor op een kunststof kozijn moet worden bevestigd, is de beste keuze een rolhor die met montagetape kan worden bevestigd: De KeJe of Aurora rolhor. Indien je een hor met pollengaas wil, komen alleen de Aurora en Luxaflex® rolhorren in aanmerking. Maak gebruik van de filters aan de linkerzijde van het scherm om gemakkelijk te ontdekken welke rolhor(ren) perfect aansluit(en) op jouw situatie.

Kies je beter voor een rolhor of inzethor?

Een rolhor is een uitstekende keuze als je het gaas moeiteloos wilt laten verdwijnen, zonder de gehele hor uit het kozijn te moeten tillen. Dit is ook handig voor het eventueel opbergen tijdens de wintermaanden. Je rolt de rolhor eenvoudig op in de cassette, waardoor je geen aparte opslagruimte nodig hebt. Het enige nadeel is dat je altijd de cassette zichtbaar hebt bij een rolhor. In dat opzicht kan een inzethor juist een strakkere uitstraling hebben. Bovendien is een inzethor voordeliger in vergelijking met een rolhor.

Hoe maak je een rolhor schoon?

Verwijder eerst stof en vuil uit de randen. Dit kan met een stofzuiger op de laagste stand of een doek met lauw water. Het horgaas zelf kan je ook voorzichtig middels een stofzuiger op de laagste stand schoonmaken. Wel is het belangrijk dat het opzetstuk een zachte borstel heeft. Anders loop je het risico de hor te beschadigen. Overgebleven stof neem je af met een zachte vochtige doek.

Wat kost een rolhor?

Je hebt al een voorzethor vanaf €89,95. De exacte prijs hangt af van een aantal factoren. Allereerst zijn de afmetingen bepalend. Hoe groter de hor, hoe hoger de prijs. Ook het merk en het type gaas hebben invloed op de prijs. Met onze handige configurator bereken je de definitieve prijs eenvoudig online.

Gratis meetservice Gratis kleurstalen