Menu

Rolgordijnen

Solano Wonen is de grootste online aanbieder van rolgordijnen op maat. Je vindt hieronder rolgordijnen van verschillende merken. Op zoek naar kwalitatieve en goedkope rolgordijnen? Dan is ons eigen label Solano iets voor jou. Deze rolgordijnen zijn standaard zacht geprijsd. Verkrijgbaar als lichtdoorlatend en verduisterend rolgordijn. De rolgordijnen zijn geschikt voor middelgrote en smalle ramen. Daarnaast kan je kiezen voor een Verano® rolgordijn of Luxaflex rolgordijn op maat. Rolgordijnen van dit topmerk kunnen wij tot maar liefst 4 meter breed leveren. Bovendien bieden we veel extra opties zoals een luxe aluminium cassette, een SmartFit Fit frame, elektrische bediening en verschillende onderlatten. Ook kan je kiezen uit een uitgebreide kleuren- en stoffencollectie.

Merk

Rolgordijnen op maat

Of je nu een rolgordijn van 3 meter breed nodig hebt of slechts 20cm; bij ons kan het allemaal. Solano Wonen is dé online specialist op het gebied van raamdecoratie. Ben je op zoek naar een transparant rolgordijn? Of wil je juist een verduisterend rolgordijn op maat? Zoek je specifiek naar een kiepraam rolgordijn? Of een rolgordijn voor kunststof kozijnen? Geen probleem! Bij ons vind je de meest uitgebreide collectie op maat gemaakte rolgordijnen van verschillende merken. Zo bieden wij ons eigen huismerk Solano aan voor een vriendelijk prijsje. Daarnaast bieden wij ook de kwaliteitsmerken Verano® en Luxaflex® aan.

Rolgordijnen met elektrische bediening

Wil je meer gemak? Dan is een elektrisch rolgordijn een goede keuze. De rolgordijnen van zowel ons eigen label Solano als A-merken Luxaflex en Verano kun je met elektrische bediening bestellen. Verano heeft de meest uitgebreide keuze in motoren. Wanneer je besluit tot een rolgordijn kopen, kun je in het bestelproces elektrische bediening toevoegen. Hier vind je ook meer informatie over de motoren. Daarnaast kan je ook ons blog over elektrische rolgordijnen raadplegen.

A-kwaliteit voor lage internetprijzen

Op zoek naar een goede rolgordijnen aanbieding? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Onze prijzen behoren tot de allerlaagste internetprijzen. Wij leveren rechtstreeks vanuit de fabriek zonder tussenkomst van winkel en groothandel. Hierdoor kunnen wij de rolgordijnen tot wel 50% onder de verkoopadviesprijzen aanbieden. 

Eenvoudig meten en monteren

Met behulp van de meetinstructies, bestel je heel eenvoudig je rolgordijnen. Kom je er zelf niet uit? Dan helpen we je natuurlijk graag! Ook kan je gebruik maken van onze eigen meet- en montageservice.

Het ophangsysteem is zo gemaakt dat je het eenvoudig zelf kunt monteren. Ook als je niet zo handig bent. Je schroeft de montagesteunen met bijgeleverde schroeven vast. Vervolgens klik je het rolgordijn er zo in. Met de duidelijke handleiding wordt dit aan de hand van afbeeldingen stapsgewijs uitgelegd.

Snelle levering

Bijna alle bestellingen worden tussen 5 en 8 werkdagen geleverd. Nadat je de bestelling hebt ingevoerd, ontvang je meteen een bevestiging met alle ingevoerde specificaties. Daarna volgt een indicatie van de leverweek. Twee dagen voor levering ontvang je een e-mail of SMS met de exacte leverdag. Indien mogelijk wordt hier ook een indicatie van het tijdstip of track & trace vermeld. Past de leverdag of het tijdstip je niet? Dan plannen wij een nieuwe afspraak in. Verzending van raamdecoratie is gratis vanaf € 500,-.

Garanties Solano Wonen

  • Directe levering vanuit de fabriek
  • Veilige verzending met Track&Trace
  • Veilig achteraf betalen via Klarna*
  • Volledig op maat gemaakt

Klantbeoordelingen

8.8 op The Feedback Company
5405 reviews
The Feedback Company

Rolgordijnen: vragen en antwoorden

Welke rolgordijn stof kies je?

De keuze voor rolgordijn stof hangt af van jouw wensen. Zoek je zonwerende rolgordijnen voor je eigen slaapkamer of de babykamer? Ga dan voor verduisterende rolgordijnen. Wil je juist wel zonlicht binnen laten? Dan is lichtdoorlatend beter. Voor de woonkamer bijvoorbeeld. Ook kan je kiezen voor een transparant rolgordijn. In tegenstelling tot lichtdoorlatende rolgordijnen kan je hier ook enigszins doorheen kijken. Tot slot is ook een rolgordijn met screendoek mogelijk. Deze is ook geschikt voor vochtige ruimtes, als badkamer of keuken rolgordijn bijvoorbeeld.

Welke kleuren rolgordijn zijn er?

Maak een keuze uit meer dan 150 verschillende kleuren rolgordijn. Stoere zwarte rolgordijnen of frisse witte rolgordijnen bijvoorbeeld. Vind je het lastig om te kiezen? Of wil je de kleur eerst in het echt zien? Dat begrijpen we. Daarom vraag je bij ons eenvoudig gratis kleurstalen aan. In de meeste gevallen worden de stalen al binnen twee werkdagen bezorgd. 

Wat is zijgeleiding bij een rolgordijn?

Een rolgordijn met zijgeleiding geeft allereerst extra stevigheid. Wil je jouw slaapkamer zo donker mogelijk maken? Kies dan voor een verduisterend rolgordijn met zijgeleiding profiel. Hierbij rolt het doek langs het profiel naar beneden. Deze optie is mogelijk met het Verano Rolgordijn cassette, Verano Rolgordijn SmartFit, Luxaflex Rolgordijn cassette en Solano Dakraam Rolgordijn.

Hoe meet je het raam voor een rolgordijn?

Bij het meten van je raam voor een rolgordijn maak je allereerst de volgende keuze: Wil ik mijn rolgordijn In of Op de dag plaatsen? Oftewel in het kozijn of tussen twee muren in of tegen het plafond. Al onze rolgordijnen kunnen zowel In de Dag als Op de Dag gemonteerd worden. Je hoeft dit bij de bestelling niet aan te geven. Vervolgens meet je de breedte en hoogte. Bij montage In de dag haal je 1 cm speling van de breedte af. Bekijk voor meer informatie onze uitgebreide meetinstructie voor rolgordijnen.

Hoe hang je een rolgordijn op?

Een rolgordijn ophangen doe je met de bijgeleverde montagesteunen. Hiermee kan het rolgordijn zowel In de dag als Op de dag geplaatst worden. Dit wil zeggen in het kozijn of tussen twee muren in of tegen het plafond. Monteren is heel eenvoudig. Je schroeft de montagesteunen vast en klikt het rolgordijn er meteen in. Klaar! Bekijk onze montagehandleidingen voor een stapsgewijze uitleg met afbeeldingen.

Hoe maak je een rolgordijn schoon?

Een rolgordijn schoonmaken doe je het best met een plumeau. Neem voor een grondigere schoonmaken een licht vochtige microvezeldoek gebruiken. Gebruik bij het rolgordijnen reinigen liever geen schoonmaakmiddelen. Grijp pas bij hardnekkige vlekken naar een (milde) vlekverwijderaar. Gebruik hiervan is op eigen risico. Droog het doek altijd na met een een droge theedoek. Rol het gordijn niet meteen op, maar laat het nog even uithangen. Meer informatie vind je in ons blog over raamdecoratie schoonmaken.

Wat kost een rolgordijn op maat?

De kosten van een rolgordijn op maat zijn allereerst afhankelijk van de gewenste breedte en hoogte. Vervolgens kies je voor een Solano of Verano rolgordijn. Daarnaast speelt de stofkeuze een rol: Ga je voor lichtdoorlatende of zonwerende rolgordijnen? Met onze prijsconfigurator bereken je gemakkelijk en snel de exacte prijs. Wij leveren rechtstreeks vanuit de fabriek. Hierdoor bieden wij rolgordijnen tot wel 50% onder de verkoopadviesprijs. Dus zoek je naar een goede rolgordijnen aanbieding? Dan zit je hier goed!

Gratis kleurstalen Meetafspraak maken