Menu
Rolgordijn cassette

Verano Rolgordijn cassette

Verano

Onze cassette rolgordijnen van het topmerk Verano® zijn leverbaar met een luxe aluminium cassette in vierkant of rond model. Je kunt kiezen uit 3 cassettekleuren:  wit, zwart of grijs (technisch zilver).  De cassette rolgordijnen worden exact op maat gemaakt en kun je tot maar liefst 4 meter breed bestellen. Naast handbediend met metalen of kunststof ketting, is ook elektrische bediening mogelijk.

Vraag gratis kleurstalen aan zodat je zeker weet dat je de juiste kleur bestelt.

 

Vanaf € 34,95
Levertijd circa 5-10 werkdagen
Liever laten meten en monteren?
Maak een afspraak
  • 3 jaar garantie
  • Veilig achteraf betalen
  • Klanten waarderen ons met een 9.0/10
iDEAL Klarna: Achteraf betalen Webshop keurmerk The Feedback Company
Informatie
Technische specificaties
Meet- en montageservice
Reviews
Afbeeldingen
Kleurstalen

Je cassette rolgordijn samenstellen

Je kunt op deze pagina heel eenvoudig zelf je rolgordijn samenstellen. Met behulp van de meetinstructies meet je eerst de breedte en hoogtemaat op. Deze maten vul je in bij de afmetingen. Vervolgens selecteer je een stof en kleur, bijvoorbeeld verduisterend, kleur wit. Twijfel je nog over de kleur van je rolgordijn? Vraag gratis kleurstalen aan zodat je zeker weet dat je de juiste kleur bestelt. Onze rolgordijnen worden tussen 5 en 10 werkdagen bij je thuisbezorgd. 

Doeksoorten:

  • Lichtdoorlatende stof: De stof van een lichtdoorlatend cassette rolgordijn laat wel licht door maar je kunt er niet doorheen kijken. Het is daarom zeer geschikt voor leefruimtes. Houd er wel rekening mee dat donkere stoffen minder licht door laten dan lichtere stoffen.
  • Transparante rolgordijnen laten net als lichtdoorlatende rolgordijnen het daglicht door maar transparante stoffen zijn door de open structuur ook enigszins doorzichtig. De  transparante stoffen met linnenlookstructuur zijn bovendiend vlamvertragend.
  • Verduisterende stof: De stof van een verduisterend cassette rolgordijn laat geen licht door en is daarom zeer geschikt voor bijvoorbeeld je slaapkamer of kinderkamer. Een aantal stoffen hebben een witte achterkant. Op de bestelpagina bij de kleuren kun je zien welke stoffen dit zijn. 
  • Screendoek De stof is een samenstelling van Polyestergarens en PVC. De stof lijkt op het doek van een buitenscreen maar is alleen geschikt voor binnen. Screendoek is vlamvertragend en houdt voor een deel het felle zonlicht tegen. Door de openheidsfactor van het doek (3%) kun je, afhankelijk van de kleur, bij daglicht enigszins van binnen naar buiten kijken, maar niet andersom. Screendoek is ook geschikt voor vochtige ruimtes. 

Om de lichtdoorlatendheid en de kleur te kunnen bepalen, verzoeken wij om altijd gratis kleurstalen aan te vragen, zodat je de juiste keuze maakt.

Luxe aluminium cassette 

Bij een cassetterolgordijn wordt de gordijnstof volledig opgerold in een luxe aluminium cassette. Dit zorgt voor een mooie afwerking en een luxe uitstraling. De cassette is leverbaar in een vierkant en rond model. De onderlat wordt in dezelfde kleur geleverd als de cassette. Hierbij kun je kiezen uit wit, technisch zilver en zwart. De onderlat kan tot een bepaalde breedte ook worden bekleed.

Cassette rolgordijn met elektrische bediening

Wil je meer gemak of wilt je het cassette rolgordijn met je Smart Phone kunnen bedienen, dan is een rolgordijn met elektrische bediening een prima oplossing.

De motoren zijn weggewerkt in de buis van een rolgordijn. 

Wij leveren cassette rolgordijnen met verschillende motoren:

-Ons huismerk accumotor (12V) is een draadloze motor met ingebouwde accu. Deze wordt bediend door middel van een draadloze afstandsbediening. De accu worden net als een mobiele telefoon, opgeladen door middel van de meegeleverde oplaadkabel.

De motoren zijn ook geschikt voor bediening met domoticasystemen van HomeWizard, Klik-Aan-Klik-uit en Homey. De frequentie waarop de motor werkt is 433 Mhz.

- De Somfy Roll Up 28 RTS (12V) wordt geleverd inclusief geïntegreerde accu. De motor is 580 mm lang en heeft een oplaadpoort aan het einde samen met een programmering / resetknop. Deze motor is geschikt voor rolgordijnen met een maximale breedte van 280 cm.

Afstandsbediening elektrisch rolgordijn

Ons huismerk accumotor en de Somfy Roll Up 28 RTS worden bediend door middel van een afstandsbediening. Je hebt hierbij keuze uit een 1 of een meer kanaals afstandsbediening. Bij een meerkanaals afstandsbediening hoef je niet bij elk rolgordijn een afstandsbediening mee te bestellen. 

Wanneer je het rolgordijn aansluit op een domotica systeem, moet je wel een afstandsbediening meebestellen. De afstandsbediening bevat namelijk een unieke code die in het domotica systeem gekopieerd moet worden.

Montage cassette rolgordijn

Met de bijgeleverde montagesteunen, kun je de cassette zowel in het kozijn als op het plafond monteren. 

Montageclips standaard cassette

 

Montagesteunen XL cassette

Aantal montagesteunen cassette

Breedte [cm] t/m 120 t/m 170 t/m 230 t/m 280
Steunen 2 3 4 5

 

Zijgeleiding

Een cassetterolgordijn kan uitgebreid worden met een U-profiel zijgeleiding. Dit is een aluminium zijprofiel van 4 cm breed waar het doek langs naar beneden rolt. Het geeft nog meer verduistering, echter geen 100% verduistering. Het profiel wordt in dezelfde kleur als de cassette geleverd.

Rolgordijn met zijgeleidingsprofielen

Topkwaliteit

De cassette rolgordijnen van Verano zijn van de betere A-kwaliteit. Dit is te zien aan het doek, het systeem en de mooie afwerking. Standaard worden de rolgordijnen geleverd met luxe aluminium onderlat die in wit, technisch zilver, zwart of bekleed kan worden geleverd. Een beklede onderlat kan tot 250 cm breed gemaakt worden. Bij verduisterende stoffen wordt alleen de zichtzijde bekleed. 

Lasnaad

Het rolgordijn kan een lasnaad bevatten als de hoogte en de breedte allebei groter zijn dan 190 cm (bij screendoek is dit 275 cm). Een rolgordijn breder dan 190 cm maar niet hoger dan 190 cm heeft geen lasnaad omdat de stof dan gedraaid wordt. Bijvoorbeeld een rolgordijn van 400 cm breed en 180 cm lang wordt zonder lasnaad gemaakt.

Een rolgordijn met screendoek bevat een lasnaad wanneer de hoogte en breedte allebei groter zijn dan 275 cm. Bijvoorbeeld een rolgordijn van 350 cm breed maar niet hoger dan 275 cm, bevat geen lasnaad omdat de stof dan gedraaid wordt. 

Technische specificaties

Breedte 40 - 400 cm
Hoogte 30 - 400 cm
Montage De montagesteunen zijn zowel geschikt voor montage tegen het plafond als op de muur of wand. 
Systeemkleur Wit, technisch zilver of zwart
Type stof 100% PE (Polyester) 
Screendoek: Polyester + PVC
Bediening Handbediend of elektrisch
Afmetingen buis Standaard cassette: 38 mm
XL cassette: 52 mm
XL cassette (vanaf 320 cm breedte): 65 mm
Afmetingen cassette Standaard cassette rond: 79 x 76 mm (bxh)
Standaard cassette vierkant: 75 x 71 mm (bxh)
XL cassette rond: 115 x 111 mm (bxh)
XL cassette vierkant: 104 x 111 mm (bxh)
De onderlat steekt circa 1,5 centimeter uit onder de cassette
Vormvastheid Stoffen reageren op temperatuurwisselingen en vochtgehalte, hierdoor zouden er rimpels in de stof kunnen ontstaan. De rimpels kunnen ook weer wegtrekken bij verandering van de temperatuur c.q. het vochtgehalte. Bij rolgordijnstoffen is het mogelijk dat de zijkanten enigszins rond gaan staan (cupvorming) maximale tolerantie 2,5% per strekkende meter.