Menu

Meetinstructie gordijnen

Breedte

  • Bij bestaande rail of roede:  meet de totale breedte van de rail of roede in centimeters. Tel hier 10 centimeter bij op zodat het gordijn bij het dichttrekken goed sluit. Bij breedtes vanaf 3 meter adviseren wij 20 centimeter extra te nemen. Dit is je bestelmaat.
  • Er hangt nog geen rail of roede: meet de breedte van het kozijn in centimeters. Tel hier 2 x 20 centimeter bij op (totaal 40 centimeter) zodat het gordijn straks mooi langs het raam past. Heb je deze ruimte niet, of je wil je het gordijn laten doorlopen tot in een hoek, meet dan de breedte naar eigen inzicht. 

Hoogte

  • Geplooid gordijn: meet de hoogte in centimeters vanaf de bovenzijde van de rail of roede tot aan de grond of vensterbank.  Haal van de gemeten hoogte circa 2 centimeter af zodat het gordijn vrij hangt van de vloer of vensterbank. Dit is je bestelmaat.
  • Gordijn met waveplooi: meet de hoogte in centimeters vanaf de onderzijde van de (wave)rail tot aan de grond of vensterbank. Haal van de gemeten hoogte circa 2 centimeter af zodat het gordijn vrij hangt van de vloer of vensterbank. Dit is je bestelmaat.
  • Gordijn op roede met losse ringen: meet de hoogte in centimeters vanaf de onderzijde van de ringen tot aan de grond. Haal van de gemeten hoogte circa 2 centimeter af zodat het gordijn vrij hangt van de vloer of vensterbank. Dit is je bestelmaat.
  • Gordijn met inslagringen: meet de hoogte in centimeters vanaf de bovenzijde van de rail tot aan de grond of vensterbank. Voor de extra stof boven de ringen tel je hier 2,5 centimeter bij op. Vervolgens haal je hiervan weer 2 centimeter af zodat het gordijn vrij hangt van de vloer of vensterbank. (dus totaal 0,5 centimeter van de gemeten hoogte afhalen). Dit is je bestelmaat.

Meet de hoogte altijd op meerder plekken want vloeren, plafonds of vensterbanken zijn niet altijd waterpas.

Overige informatie

  • Wil je het gordijn over de vensterbank heen hangen, tel dan extra overlap bij de gemeten maat op, bijvoorbeeld 20 centimeter extra. 
  • Als je nog geen vloer hebt liggen en je wilt het gordijn wel tot aan de grond hangen, haal dan extra centimeters van de gemeten hoogte af. 

 

Blijf op de hoogte!

Als eerste op de hoogte blijven van onze acties en de laatste trends op het gebied van raamdecoratie? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Gratis kleurstalen Meetafspraak maken