Keuzehulp screens

  Breedte Hoogte Bediening Bijzonderheden
Standaard screen 70 - 500 cm 70 - 500 cm Handbediend of elektrisch Doek zit los door geleiders
Standaard ritsscreen 70 - 500 cm 70 - 450 cm Elektrisch Doek zit vast in geleiders
Ritsscreen comfort 70 - 400 cm 70 - 300 cm Elektrisch Doek zit vast in geleiders
Tweedelige geleider
Ritsscreen smart 50 - 600 cm 50 - 600 cm Elektrisch Doek zit vast in geleiders
Tweedelige geleider
Extra luxe afwerking

Verschil standaard screen en ritsscreen

Een standaard screen is goedkoper dan een ritsscreen. Een standaard screen heeft niet de kenmerkende rits (of pees) die een ritsscreen wel heeft.  Het doek van een standaard screen loopt los langs de geleiders naar beneden. De onderlat zorgt ervoor dat het doek mooi strak langs de geleiders loopt. Echter bij harde wind zal het doek sneller gaan klapperen dan bij een ritsscreen. 

Verschillen tussen ritsscreens

Een ritsscreen wordt ook wel Windvast screen of ZIP screen genoemd. Wij bieden op onze website meerdere a-kwaliteit ritsscreens aan.

Ons standaard ritsscreen is gemaakt van hoogwaardig aluminium onderdelen en a-kwaliteit merkdoeken zoals Helioscreen en Copaco. 

Het ritsscreen comfort heeft als extra een verzwaarde onderlat en een tweedelige geleider. Hierdoor is dit type screen ook zeer geschikt voor grote ramen en puien maar ook als afscheiding van uw veranda of terrasoverkapping. Dit type screen kan tevens met een zichtvenster worden geleverd.

Het ritsscreen Smart is een screen met nog meer extra’s.  Naast de tweedelige geleider en verzwaarde onderlat, verdwijnt de onderlat bij het oprollen van het doek geheel in de cassette. Dit geeft een nog strakker uiterlijk. Daarnaast zijn de schroeven in de bovenkap en de geleiders onzichtbaar weggewerkt. Het geheel geeft een luxe uitstraling aan het screen. Het ritsscreen Smart kan zonder meerprijs met een ronde omkasting en/of structuurlak geleverd worden. Heeft u weinig ruimte boven uw kozijn, bijvoorbeeld vanwege een naar buiten openslaand raam? Dan kan een ritsscreen Smart een goede oplossing zijn vanwege de onderlat die bij het optrekken van het doek in de kast verdwijnt waardoor je minder ruimte nodig hebt.

Merkscreens 

Al onze screens zijn van de betere a-kwaliteit en worden in eigen fabriek geproduceerd. De gebruikte screendoeken zijn van kwaliteitsmerken zoals Helioscreen, Copaco, Mermet en Sergé Ferrari. De aluminium onderdelen van de screens zijn afkomstig van fabrieken waar hoogwaardige aluminium onderdelen geproduceerd worden. 

Wij bieden naast onze eigen screens ook screens van het Nederlandse topmerk Verano aan. Solano Wonen is Privilege dealer van Verano. Daarom kunnen wij screens (en ook andere zonwering zoals zonneschermen en binnenzonwering) voor een mooie prijs aanbieden.