Menu
Duo plisségordijn
-40%

Verano Duo plisségordijn

Verano

De duo plisségordijnen van het topmerk Verano® zijn van de betere A-kwaliteit. Het systeem is van Hunter Douglas, het A-merk waar bijvoorbeeld het merk Luxaflex® ook mee werkt. Duoplissegordijnen hebben een dubbele stof. Hierdoor worden ze ook wel honingraadplissé genoemd worden. De touwtjes die door de stof lopen, zijn bij een duoplisségordijn niet zichtbaar. Duoplissegordijnen zijn geschikt voor veel ramen zoals naar buiten openslaande ramen, draaikiepramen, dakramen en lichtkoepels.

Vraag gratis kleurstalen aan zodat je zeker weet dat je de juiste kleurkeuze maakt.

Vanaf € 49,95
Levertijd circa 10 werkdagen
Liever laten meten en monteren?
Maak een afspraak
  • 2 jaar garantie
  • Veilig achteraf betalen
  • Klanten waarderen ons met een 8.8/10
iDEAL Klarna: Achteraf betalen Webshop keurmerk The Feedback Company
Informatie
Technische specificaties
Meet- en montageservice
Afbeeldingen
Kleurstalen

Verschil duoplisségordijn en plisségordijn

Een duo plissé, ook wel dupli plissé, dubbele plissé of honingraad plissé genoemd, lijkt qua uiterlijk op een plisségordijn maar heeft een dubbele laag stof die een honingraatstructuur vormt. Door de dubbele stof is een duo plissé energiebesparend, duurzaam, en warmtewerend. De optrekkoorden zitten in het doek verwerkt zodat deze niet zichtbaar zijn. Een duo plissé kan naadloos tot 300 cm gemaakt worden. 

Plisségordijn samenstellen

Het bestellen van een duoplissé gordijn is heel eenvoudig. Bepaal met behulp van de meetinstructies de breedte en hoogtemaat. Deze vul je in bij de afmetingen. Daarna maak je een keuze uit een van de stofsoorten en kleuren. Om de duoplisse helemaal naar wens samen te stellen kun je kiezen voor bediening met een koord- of handgreepbediening of met elektrische bediening.

Stofsoorten Duo Plissegordijnen 

Onze collectie biedt een ruime keuze in kleuren, dessins en stofsoorten. Je kunt kiezen uit  lichtdoorlatende en verduisterende stoffen. Hiervan zijn de hardlopers vooral de wit, taupe en grijstinten. Deze stoffen kunnen tot maar liefst 300 cm breed besteld worden en zijn dus ideaal voor brede ramen. Hieronder een overzicht van de verschillende stoffen:

  • Lichtdoorlatend: standaard collectie lichtdoorlatende stof. De stof houdt het directe zonlicht tegen maar laat wel licht door. Je kunt echter niet door de stof heen kijken. Te bestellen tot maximaal 300 cm breed.
  • Fulltone: lichtdoorlatende stof met aan de voor- en achterkant dezelfde kleur (alle andere stoffen hebben een witte achterkant). De stof houdt net als de lichtdoorlatende stof het zonlicht tegen maar je kunt er niet doorheen kijken. De stof heeft een dichtere weving dan de standaard collectie. Te bestellen tot maximaal 220 cm breed.
  • Verduisterend: de stof is verduisterend gemaakt door een verduisterende folie die tussen de dubbele stoflaag is weggewerkt. De folie is hierdoor niet zichtbaar. De stof is 100% verduisterend. 
  • Linnenlook: de iets groffere weving geeft de stof een mooi linnenlook effect. De stof is stevig van structuur en heeft een luxe uitstraling. De stof is lichtdoorlatend maar je kunt er niet doorheen kijken. 

Top down-Bottom up

Plisségordijnen kun je in een standaard uitvoering bestellen maar ook in de populaire Top down - Bottom up  uitvoering. Hiermee kun je ook de bovenkant van de plissé laten zakken waarmee de stof boven en onder helemaal vrij komt te hangen. Top down - Bottom up is zowel in combinatie met trekkoord- als met handgreepbediening te bestellen. 

Let op:  Bij Top down-Bottom up uitvoering is het bij brede afmetingen niet mogelijk het bovenprofiel 100% sluitend te maken met het montageprofiel of bovenkant kozijn. 

Bevestiging 

Bij de bestelling kan een keuze worden gemaakt uit plafondclips, wandsteunen of draai-kiepsteunen. Een plafondclip wordt gebruikt voor bevestiging tegen het plafond en een wandsteun voor bevestiging tegen een muur, kozijn of deur. Een klemsteun wordt zonder boren en schroeven op het kozijn vastgeklemd. Ideaal dus voor draai-kiepramen.

Van links naar rechts: plafondsteun, wandsteun, voorsprongsteun en draai-kiepsteun

Duo plisségordijnen voor draai-kiepramen

Als u een draai-kiepraam heeft, dan is niet elke raamdecoratie geschikt.  Maar met onze speciale draai-kiepsteunen kunt u heel eenvoudig uw duo plisségordijnen op uw draai-kiepraam bevestigen. U klemt deze steun zonder boren of schroeven aan de bovenkant van het raam vast.

Zijgeleiding voor deuren of draai-kiepramen

Zijgeleiding voorkomt dat de duoplissé bij het openen van een raam of een deur te veel heen en weer beweegt. Dit is optioneel bij te bestellen.

Van links naar rechts: zijgeleiding in het kozijn, op het kozijn en draai-kiepraam.

Duo plisségordijnen PerfectFit

Een duo plissé met een PerfectFit sytsteem kun je heel eenvoudig en zonder schroeven op uw kozijnen monteren. Ideaal voor kunststof en aluminium kozijnen en voor naar binnen draaiende ramen, zoals bijvoorbeeld draai-kiepramen. De montageclips worden tussen het glas en het rubber aangebracht en het frame met raamdecoratie wordt op deze clips geklikt. Het aluminium frame komt deels over de voorzijde van de sponning en geeft een extra afsluiting aan de zijkanten van de raamdecoratie. Het frame is leverbaar in verschillende kleuren. 

De totale breedte van het aluminium frame is 4 cm waarvan 2,5 cm vanaf de glaslat naar binnen valt en 1,5 cm vanaf de glaslat naar buiten valt. Als er een rooster boven het raam zit, moet deze minimaal 2 cm boven de glaslat zitten en past het frame er prima tussen.

Voor meer informatie klik op de volgende link: Perfect fit duoplissé

Pakkethoogte (indicatie)

  Trekkoord, Standaard  Trekkoord,
Top Down Bottom Up
Handgreep,
Standaard 
Handgreep,
Top Down Bottom Up
t/m 50 cm hoog 3,3 - 3,7 cm 4,6 - 5,0 cm 3,3 - 3,7 cm 4,3 - 4,7 cm
t/m 100 cm hoog 3,8 - 4,6 cm 5,2 - 5,9 cm  3,8 - 4,6 cm  4,8 - 5,6 cm 
t/m 150 cm hoog  4,4 - 5,5 cm  5,7 - 6,8 cm  4,4 - 5,5 cm  5,4 - 6,5 cm 
t/m 200 cm hoog  5,0 - 6,4 cm  6,3 - 7,7 cm  5,0 - 6,4 cm  6,0 - 7,4 cm 
t/m 260 cm hoog 5,7 - 7,5 cm  7,0 - 8,8 cm 5,3 - 6,8 cm  6,3 - 7,8 cm 

Aantal steunen

t/m 70 cm breed 2 steunen
t/m 130 cm breed 3 steunen 
t/m 190 cm breed 4 steunen 
t/m 250 cm breed 5 steunen 
t/m 300 cm breed 6 steunen

Maximale afmetingen

Bediening Uitvoering Maximale afmeting
Trekkoord Standaard 300 x 260 cm
Trekkoord Top Down Bottom Up 220 x 260 cm
Handgreep Standaard 110 x 220 cm
of
150 x 150 cm
Handgreep Top Down Bottom Up 100 x 220 cm
of
150 x 150 cmTechnische specificaties

Breedte 30 - 300 cm
Hoogte 20 - 260 cm
Montage Wand- en plafondmontage mogelijk
Systeemkleur Wit, cremewit, technisch zilver, zwart of brons
Type stof 100% PE (Polyester)
 Bediening Handbediend of elektrisch
Afmetingen systeem Handbediend: 20 x 13 mm (diepte x hoogte)
Elektrisch: 27 x 34,5 mm (diepte x hoogte)
Afmetingen spanprofiel Tot 70 cm breedte: 20 x 13 (diepte x hoogte)
Tot 100 cm breedte: 20 x 17 (diepte x hoogte)
Tot 300 cm breedte: 20 x 23 (diepte x hoogte)
Gratis kleurstalen Meetafspraak maken