Menu
Vouwgordijn
-40%

Verano Vouwgordijn

Verano

Onze vouwgordijnen worden exact voor jou op maat gemaakt tot maar liefst 375 cm. breed. De maximale te bestellen hoogte is 375 cm. Je hebt keuze uit transparant, verduisterend, semi-transparant en lichtdoorlatend. Onze vouwgordijnen zijn van de betere A-kwaliteit. Dit kun je zien aan de afwerking, de stoffen en het systeem. Bovendien bieden wij de vouwgordijnen voor lage internetprijzen aan.

Vraag gratis kleurstalen aan zodat je zeker weet dat je de juiste kleur bestelt.

Vanaf € 129,95
Levertijd circa 20 werkdagen
Liever laten meten en monteren?
Maak een afspraak
  • 2 jaar garantie
  • Veilig achteraf betalen
  • Klanten waarderen ons met een 8.8/10
iDEAL Klarna: Achteraf betalen Webshop keurmerk The Feedback Company
Informatie
Technische specificaties
Meet- en montageservice
Afbeeldingen
Kleurstalen

Vouwgordijn productinformatie

De keuze van de stof bepaalt de sfeer die het vouwgordijn uitstraalt. Wij bieden keuze uit een ruim palet aan kleuren, hoogwaardige materialen en diverse transparanties. Wil je de stof eerst voelen en zien? Bestel dan 1 of meerdere gratis stofstalen.  

Alle stoffen kunnen op 30 graden worden gewassen (niet in de droogtrommel). De stoffen hebben een kleurechtheid van 5. (de kleurechtheid van de stof wordt aangeduid op een schaal van 1 tot 8 (ISO105B02). Hierbij staat 1 voor een slechte en 8 voor een optimale kleurechtheid).

Inbetweenstof of gordijnstof

Inbetween stof is dunner dan gordijnstof maar weer dikker dan vitrage. Vandaar ook de naam (inbetween). Inbetweenstof zorgt voor een goede lichtinval en je kunt er enigszins doorheen kijken. Om de juiste keuze te maken, adviseren wij je om gratis stofstalen te bestellen.

Gordijnstof is dikker dan inbetweenstof en is daarom heel geschikt als je het vouwgordijn ook als overgordijn wilt gebruiken. De dikkere stof zorgt ervoor dat je er niet doorheen kunt kijken maar dat de stof nog wel licht door laat. De donkere kleuren zullen minder licht door laten dan de lichte kleuren. Gordijnstof is in meerdere stofsoorten leverbaar. 

Uitvoering volant 

Er zijn meerdere uitvoeringen voor de vouwgordijnen, zoals geen, een half of een heel volant. Een volant is een strook stof aan de onderzijde van het vouwgordijn. Deze strook houdt zonlicht aan de onderkant tegen als het vouwgordijn is opgetrokken. 

Op de bestelpagina kan een keuze worden gemaakt uit de volgende modellen:

Model 1
Vlakhangend vouwgordijn met tunnelconfectie voor een strak uiterlijk. De horizontale baleinen van 4 [mm] worden fraai verwerkt in de stof. Deze uitvoering is zonder volant (onderrand van een heel segment).

Model 2
Confectie is gelijk aan model 1 maar hierbij worden de optrekkoorden bevestigd aan de laatste baleinstaaf. Hierdoor ontstaat een volant welke in opgetrokken toestand 50% zichtbaar onder de vouwen blijft. Deze volant zorgt er ook voor dat als het vouwgordijn opgetrokken is er geen voor/zichtzijde van de stof aan de achterkant (van buitenaf) zichtbaar wordt. Belangrijk als je ongelijke verkleuring wilt voorkomen.

Model 3
Confectie is gelijk aan model 1 en 2 maar hierbij is de maat van het onderste segment de helft van de overige segmenten. Dit geeft wederom het effect van een volant maar zal – anders dan bij model 2 – in opgetrokken toestand niet meer zichtbaar zijn. De halve volant zorgt er ook voor dat als het vouwgordijn opgetrokken is er geen voor/zichtzijde van de stof aan de achterkant (van buitenaf) zichtbaar wordt. Belangrijk als je ongelijke verkleuring wilt voorkomen.

Baleinen vouwgordijnen

Baleinen zijn staafjes die in de vouw zitten van elke stof. De staafjes zorgen er voor dat het vouwgordijn strak oogt. Bij effen stoffen worden baleinen meestal aan de achterkant van het doek gezet. Hierdoor vallen ze minder op. Baleinen aan de voorkant geven een wat nonchalanter en minder strakke look. Op de bestelpagina kun je aangeven aan welke kant je de baleinen wenst.

Technische specificaties

Breedte 33 - 375 cm
Hoogte 20 - 375 cm
Montage In de dag (i.d.d.) of op de dag (o.d.d.). Wand- en plafondmontage mogelijk.
Systeemkleur Wit
Type stof 100% PES
Bediening Links of rechts door middel van kunststof of metalen ketting
Baleindikte 4 mm
Baleinafstanden Baleinafstanden gelijkmatig verdeeld over de hoogte
Krimptolerantie Circa 1% door het vooraf krimpvrij maken van de stof
Kleurechtheid 5 op een schaal van 1 tot 8 (ISO105B02)
Gratis kleurstalen Meetafspraak maken