Menu

Meetinstructie Scharnierende hordeur

Een scharnierende hordeur wordt binnen of buiten op het kozijn gemonteerd (de deur is ook geschikt voor buitenmontage). Meet de totale maat in de breedte. U vindt deze door bij de dagbreedte (de opening) de overlap op te tellen van 5 cm. Het profiel valt dan gedeeltelijk op het kozijn. Hou er rekening mee dat de scharnieren 2,2 cm en de magneten 1,5 cm buiten het profiel steken. Wanneer er links en rechts voldoende ruimte is, kunt u bij de dagbreedte (de opening) twee keer de profielbreedte van 5,3 cm optellen. Het profiel valt dan geheel op het kozijn.

Meet daarna de totale maat in de hoogte. Ook dit vindt u door bij de daghoogte (de opening) 5 cm op te tellen.

Bepaal daarna of de scharnieren aan de linker- of de rechterzijde moeten komen (gezien vanaf de kant waar de hordeur gemonteerd wordt) en of de hordeur eventueel voorzien moet worden van meer dan een schopplaat.

Een voorbeeld:  de dagmaat (opening) van het kozijn is 90 cm breedt en 210 cm hoog. Bij de breedte telt u minimaal 5 cm op of wanneer u voldoende ruimte op het kozijn heeft 10,6 cm (= 2 x profielbreedte). Bij de hoogte telt u ook minimaal 5 cm op zodat de profielen van de deur tegen het kozijn komen. Bij voldoende ruimte op het kozijn is de bestelbreedte in dit voorbeeld: 100,6 cm breed x 215 cm hoog. Deze maten vult u in op de bestelpagina.