Menu

Meetinstructie plisségordijnen

Bepaal eerst waar u het plisségordijn gaat bevestigen. Komt hetplisségordijn tussen de kozijnen van het raam of tussen twee muren te hangen, dan is dit “In de dag”. U meet dan volgens meetinstructie A Komt de plisségordijn over het raamkozijn heen te hangen, dan is dit “Op de dag”. De montage wordt dan vaak op de muur naast het kozijn geplaatst. U meet dan volgens meetinstructie B. Bij plaatsing op een draaikiepraam meet u volgens meetinstructie C.

 

In de dag                               Op de dag

Meetinstructie A: bevestiging tussen de kozijnen van het raam of tussen twee muren (In de dag)

Breedte

Meet de breedte van het kozijn in centimeters. Doe dit op meerdere plaatsen want het kozijn kan iets scheef zijn. Noteer de smalst gemeten maat. Haal van deze maat 0,5 centimeter af (dit is voor de speling aan beide zijden). Vul deze maat in bij het bestellen.

Let op: indien u zijgeleidingsprofielen mee bestelt dient u 1,7 centimeter van de breedte af te halen in plaats van 0,5 centimeter. Dit is voor de benodigde ruimte voor de zijgeleidingsprofielen.

Hoogte

Meet de hoogte van het kozijn in centimeters. Vul deze maat in bij het bestellen.

Bevestigingshoogte 

De afstand van de vloer tot de onderkant van het koord of de ketting moet minimaal 150 cm bedragen. Wij vragen u daarom de bevestigingshoogte bij uw bestelling op te geven. Meer informatie over de Child Safety wetgeving.

Meetvoorbeeld

Uw kozijn is 210 centimeter breed en 180 cm hoog. Van de breedtemaat haalt u 0,5 of 1 centimeter af. De hoogtemaat is de exact gemeten maat.

U vult bij het bestellen de volgende maten in:

Breedte in centimeters: 209,5 (of bij 1 cm speling 209 cm)
Hoogte in centimeters: 180

Meetinstructie B: bevestiging over het raamkozijn heen (Op de dag)

Breedte

Meet de breedte van het kozijn inclusief de gewenste overlapping. Meestal wordt aan elke zijde voor 5 cm extra overlapping gekozen maar dit bepaalt u uiteraard helemaal zelf. Vul deze maat in bij het bestellen.

Let op: bij montage met zijgeleidingsprofielen dient u de ruimte achter de profielen uit te vullen. Met op de dag steunen komt de plissé namelijk iets naar voren.

Hoogte

Meet de hoogte van het kozijn inclusief de gewenste overlapping. De overlapping bepaalt u zelf maar houd wel rekening met eventuele obstakels.

Bevestigingshoogte 

De afstand van de vloer tot de onderkant van het koord of de ketting moet minimaal 150 cm bedragen. Wij vragen u daarom de bevestigingshoogte bij uw bestelling op te geven. Meer informatie over de Child Safety wetgeving.

Meetvoorbeeld

Uw kozijn is 210 centimeter breed en 180 cm hoog. Stel u wilt de plissé of duette aan beide zijden 5 centimeter laten overlappen (totaal dus 10 centimeter) en de hoogte 10 centimeter laten overlappen. Dit telt u bij de breedte en hoogte van het kozijn op.

U vult bij het bestellen de volgende maten in:

Breedte in centimeters: 220
Hoogte in centimeters: 190

Meetinstructie C: bevestiging op een draaikiepraam

Breedte

Meet de breedte van het glas en tel hierbij 4 centimeter op voor de overlapping (aan elke kant 2 cm). Houd hierbij rekening met uitstekende delen en dat de (duo) plissé achter de klink langs past.

Hoogte

Meet de totale hoogte van het kozijn van het openslaande deel (draaikiepgedeelte). De klemsteunen klemt u namelijk (zonder te schroeven) boven op het openslaande deel van het kozijn vast en de eventueel meebestelde zijgeleiding schroeft u aan de onderkant van het kozijn vast. De totale hoogtemaat van het openslaande deel is uw bestelmaat. Houd wel rekening met eventuele uitstekende delen.

Let op! Als het raam dicht in de hoek draait, kan het raam in de meeste gevallen geen 90 graden meer geopend worden. Zorg dat er genoeg plaats is voor het monteren van de bovenbak en klemsteunen.