Meetinstructie inzetplisséhorren

Een inzetplisséhorr is een inzethor voorzien van geplisseerd gaas, vergelijkbaar met de plissédeur. De hor is geschikt voor vrijwel alle kunststof deuren ramen en in mindere mate voor houten draaikiepramen (zie onderstaande meetinstructies). De hor wordt zonder boren en schroeven in het kozijn geplaatst. De flensdikte is slechts 0,8 millimeter.

Meetinstructies voor kunststof kozijn

Meet de strakke dagopening van het kozijn in de breedte en in de hoogte op de millimeter nauwkeurig. U hoeft hier geen speling van af te trekken. Wij zorgen voor de juiste productiemaat. U vult op de bestelpagina dus de maten van de dagopening van het kozijn in zonder speling.

Let op: Het is niet mogelijk een inzetplisséhor te plaatsen in een kozijn dat is voorzien van een zogeheten ‘opgedikte vleugel’. Het raam zal dan niet gesloten kunnen worden.

Meetinstructies voor houten kozijn

Meet de strakke dagmaat van het kozijn in de breedte en in de hoogte op de millimeter nauwkeurig. De hoogtemaat wordt bepaald vanaf de bovenkant van de aluminium strip (deze bevindt zich aan de onderzijde tegen het kozijn). Trek hier geen speling van af, wij zorgen voor de juiste productiemaat. U vult op de bestelpagina dus de maten van de dagopening van het kozijn in zonder speling.

Let op: Het kan zijn dat het draaideel van het raam voorzien is van een lekdorpel/afwateringsneus of van een ventilatierooster. Hierdoor is het mogelijk dat het raam niet gesloten kan worden wanneer een inzetplisséhor geplaatst wordt. Een lekdorpel of een ventilatierooster mag maximaal 15 millimeter uitsteken.

Let op: Het is niet mogelijk een inzetplisséhor te plaatsen in een kozijn dat is voorzien van een zogeheten ‘opgedikte vleugel’. Het raam zal dan niet gesloten kunnen worden.

 

Foto 1: de aluminium strip zit tussen de staande kozijnstijlen. 
U meet de hor tot op de strip (doorkijkmaat) en bestelt de inzethor voor een kunststof kozijn

 

Foto 2: de aluminium strip zit voor de staande kozijnstijlen.
U meet de hor tot op de strip (doorkijkmaat) en bestelt de inzethor voor een houten kozijn (ook als is het raam van kunststof, bij hout wordt een andere aftrekmaat toegepast)