1. Onlinerolgordijnen.nl
  2. Inspiratieblog
  3. Top 3 raamdecoratie zonder boren voor kunststof kozijnen
13 mei 2020

Top 3 raamdecoratie zonder boren voor kunststof kozijnen

Top 3 raamdecoratie zonder boren voor kunststof kozijnen

Kozijnen zijn kostbare producten. Het is dan ook logisch dat je er zuinig op bent. Zeker bij kunststof kozijnen is voorzichtigheid geboden. Gaatjes in kunststof kozijnen zijn immers onherstelbaar. Om die reden wordt er veel gevraagd naar raamdecoratie voor kunststof kozijnen zonder boren. Gelukkig is dit mogelijk! Maak kennis met het SmartFit systeem. Dankzij deze handige uitvinding hoef je niet het risico te lopen dat je jouw kostbare kozijnen beschadigt. Lees verder om te ontdekken hoe het werkt.

Wat is SmartFit?

SmartFit is dé oplossing wanneer je op zoek bent naar raambekleding zonder boren. Dit systeem wordt ook wel SmartFit of EasyClick raamdecoratie genoemd. SmartFit bestaat uit een frame met hierin raamdecoratie. Er zijn twee manieren om het frame te plaatsen: Middels montageclips of met magneetstrips. Montageclips worden vooral gekozen bij kozijnen waar het glas is voorzien van een rubber afdichting. De montageclips worden tussen het glas en rubber aangebracht. Het frame wordt vervolgens op deze clips geklikt. Dit wordt daarom ook wel klik raamdecoratie genoemd. Kies je voor raambekleding met magneet? Dan zit de raamdecoratie in een magneetframe. Met de meegeleverde losse strips, die je vastplakt op het kozijn, blijft het frame vastzitten. Zo kan je dus bijvoorbeeld een rolgordijn plakken op je kozijn.

Geschikt voor type kozijnen

Kunstof kozijnen zijn waanzinnig populair. Begrijpelijk. Kunststof is namelijk goedkoper dan andere materialen en gaat zeer lang mee. Ook isoleren kunststof kozijnen goed en zijn ze moeilijk ontvlambaar. Best logisch dus dat veel nieuwbouwhuizen voorzien zijn van kunststof kozijnen. Toch kleeft er ook een nadeel aan dit type kozijnen: Schroeven in kunststof wordt afgeraden. Zoals eerder gezegd zullen gaatjes in kunststof kozijnen altijd zichtbaar zijn. De vraag ‘kan ik boren in kunststof kozijnen?’ kunnen we dus het best beantwoorden met ‘liever niet’. En waarom zou je ook? Met het SmartFit systeem is boren overbodig! Op zoek naar raambekleding voor aluminium kozijnen? Ook dan is SmartFit een goed idee. Schade is namelijk ook bij dit type kozijn zeer lastig te herstellen. In sommige gevallen wordt SmartFit ook voor houten kozijnen gekozen. Ook al valt schade bij dit materiaal beter te herstellen. Een gevalletje van liever voorkomen dan genezen. Tot slot is het SmartFit systeem ideaal voor naar binnen draaiende ramen. Wanneer je op zoek bent naar raamdecoratie voor draaikiepramen zonder boren bijvoorbeeld.

Verano SmartFit aluminium jaloezieën raamdecoratie kunststof kozijnen zonder boren klik raamdecoratie magneetframeVerano SmartFit duo plissé gordijn raamdecoratie voor draaikiepramen zonder boren
Links: Verano SmartFit aluminium jaloezieën. Rechts: Verano SmartFit duo plisségordijn

Soorten raamdecoratie met SmartFit systeem

Heb je je oog laten vallen op rolgordijnen? Of zijn plisségordijnen meer jouw ding? Misschien heb je juist een voorkeur voor jaloezieën? Waar je ook voor kiest, alle drie zijn beschikbaar met het SmartFit systeem. Voor ieder wat wils dus!

Rolgordijnen zonder boren en schroeven

Op zoek naar een rolgordijn zonder boren? Bijvoorbeeld voor een draaikiepraam of dakraam? Het SmartFit Fit rolgordijn is dé oplossing! Verkrijgbaar in tal van kleuren en stoffen. Zo vind je gegarandeerd de perfecte match voor jouw interieur. Tip: Kies in de slaapkamer voor verduisterende rolgordijnen. Het SmartFit rolgordijn bevindt zich in een afgesloten 4-kaderig profiel. Door het profiel creëer je nog meer verduistering. 100% verduistering is echter niet mogelijk. Dit omdat de stof van een rolgordijn altijd aan de achterkant van de buis afrolt. Hierdoor ontstaat een kier waar nog licht doorheen kan komen. Lees ook ons blog over verduisterende gordijnen in de slaapkamer.

Plisse gordijn zonder boren

Ook een plissé gordijn met SmartFit is een optie. Kies uit enkele of duo plissé gordijnen. Bij laatstgenoemde heeft de dubbele stof de vorm van een honingraat. Dit heeft een isolerende werking. Bovendien zijn de touwtjes bij duo plissé gordijnen niet zichtbaar, wat een luxe uitstraling geeft. SmartFit plissé gordijnen zijn tevens verkrijgbaar in een Top Down Bottom Up uitvoering. Dit wil zeggen dat het gordijn zowel aan de boven- als onderkant geopend kan worden. Wil je privacy, maar heb je ook behoefte aan natuurlijk licht? Dan open je de plissé alleen aan de bovenkant.

Aluminium jaloezie zonder boren

Ben je op zoek naar raamdecoratie voor kunststof kozijnen in de keuken? Dan zijn SmartFit aluminium jaloezieën een goede keuze. De voornaamste reden? Het feit dat ze ontzettend makkelijk zijn schoon te maken. Vetspatten veeg je met een vochtige doek gemakkelijk weg. Bovendien geeft dit type raambekleding een stoere uitstraling. Voor een industrieel of modern interieur bijvoorbeeld. Ga voor meer informatie naar onze tips & ideeën voor raambekleding in de keuken. SmartFit aluminium jaloezieën zijn verkrijgbaar in lameldiktes van 16 en 25 mm en in een breed scala aan kleuren.

In een notendop

Het SmartFit systeem is dus verkrijgbaar met drie soorten raamdecoratie. Ook is het systeem geschikt voor een drietal type kozijnen. De tabel hieronder biedt een handig overzicht.

Type raamdecoratie Rolgordijnen Plisségordijnen Jaloezieën
Type kozijnen Kunststof kozijnen Aluminium kozijnen Houten kozijnen

Verano Linee Shade duo plisségordijn met klemsteunen draai kiepraam raamdecoratie kunststof kozijnen keuken raambekledingVerano aluminium jaloezieën met klemsteunen raamdecoratie zonder boren en schroeven kunststof kozijnen badkamer
Links: Verano duo plisségordijn met klemsteunen. Rechts: Verano aluminium jaloezieën met klemsteunen

Alternatieve opties

Spreken de voordelen van het SmartFit systeem je toch niet aan? Of ben je simpelweg benieuwd naar de alternatieven? Kijk dan ook eens naar klemsteunen. Of overweeg (vouw)gordijnen.

Klemsteunen

Naast het SmartFit systeem, kan je ook kiezen voor raambekleding met klemsteunen. Ook bij deze montagetechniek is boren niet nodig. Alleen bij (duo)plisségordijnen, 16 en 25 mm aluminium jaloezieën en de Linee Shades van Verano kan je kiezen voor klemsteunen. Een standaard rolgordijn op een kunststof kozijn klemmen middels klemsteunen is niet mogelijk. Waar je voor kiest is dus allereerst afhankelijk van jouw voorkeur qua raamdecoratie. Verder is de keuze vooral een kwestie van persoonlijke smaak. Montage met klemsteunen oogt luchtig. Het 4-kaderig profiel van een PerfecFit systeem geeft juist een strakke uitstraling. Tevens zorgt dit afgesloten profiel voor extra verduistering. Tot slot vergt montage met klemsteunen iets meer moeite dan een SmartFit systeem.

Gordijnen

Wil je niet in je kunststof kozijn boren? Maar ben je geen fan van rolgordijnen, plisségordijnen en jaloezieën? Dan zijn gordijnen op rails en vouwgordijnen natuurlijk ook een optie. Deze hang je immers voor het raam langs. Boren in het kozijn is dus niet nodig.

Raamdecoratie zonder boren en schroeven gratis kleurstalen

Gratis kleurstalen

Ben je geïnteresseerd in raamdecoratie zonder boren en schroeven? Maar vind je de kleur- en stofkeuze lastig? Dat begrijpen we. Daarom vraag je bij Solano Wonen eenvoudig gratis kleurstalen aan. In de meeste gevallen worden de kleurstalen nog dezelfde dag verzonden.

Bezoek de showroom

Daarnaast ben je natuurlijk van harte welkom in onze showroom in Leeuwarden. Hier ervaar je alle producten die wij aanbieden onder één dak: binnenzonwering, zonneschermen, rolluiken, screens, horren en vloeren. Natuurlijk hebben ook wij vanwege het coronavirus (covid-19) extra maatregelen genomen volgens de richtlijnen van het RIVM. Zo schudden we geen handen, vragen we bezoekers om minimaal 1,5 meter afstand te houden en zijn er extra hygiënemaatregelen getroffen.

Heb je vragen over raamdecoratie voor kunststof kozijnen zonder boren? Of wil je graag mer informatie over een ander product? Bel gerust. Ons professionele en enthousiaste team staat voor je klaar!

Als eerste op de hoogte zijn van Solano Wonen acties en de laatste trends op het gebied van raamdecoratie? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Gratis kleurstalen Meetafspraak maken