Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. Top 3 raamdecoratie zonder boren voor kunststof kozijnen

Top 3 raamdecoratie zonder boren voor kunststof kozijnen

Top 3 raamdecoratie zonder boren voor kunststof kozijnen
13 mei 2022

Kozijnen zijn kostbare producten. Het is dan ook logisch dat je er zuinig op bent. Zeker bij kunststof kozijnen is voorzichtigheid geboden. Ga je schroeven in kunststof? Dan zijn de gaatjes onherstelbaar. De vraag ÔÇśkan ik boren in kunststof kozijnen?ÔÇÖ kunnen we dus het best beantwoorden met ÔÇśliever nietÔÇÖ. En waarom zou je ook? Er bestaat namelijk raamdecoratie voor kunststof kozijnen zonder boren. Gelukkig is dit mogelijk! Ga voor SmartFit raambekleding of raambekleding met klemsteunen. Dankzij deze handige uitvindingen hoef je niet het risico te lopen dat je jouw kostbare kozijnen beschadigt. Ook ideaal als raambekleding voor aluminium kozijnen! Lees verder en ontdek beide mogelijkheden!

Optie 1: SmartFit of KeJe raambekleding

Verano's SmartFit systeem is d├ę oplossing wanneer je op zoek bent naar raambekleding zonder boren. Dit systeem wordt ook wel PerfectFit of EasyClick raamdecoratie genoemd. SmartFit bestaat uit een frame met hierin raamdecoratie. Er zijn twee manieren om het frame te plaatsen: Middels montageclips of met magneetstrips. Montageclips worden vooral gekozen bij kozijnen waar het glas is voorzien van een rubber afdichting. De montageclips worden tussen het glas en rubber aangebracht. Het frame wordt vervolgens op deze clips geklikt. Dit wordt daarom ook wel klik raamdecoratie genoemd. Kies je voor raambekleding met magneet? Dan zit de raamdecoratie in een magneetframe. Met de meegeleverde losse strips, die je vastplakt op het kozijn, blijft het frame vastzitten. Zo kan je dus bijvoorbeeld een rolgordijn plakken op je kozijn. Raambekleding van het merk KeJe is altijd ge├»ntegreerd in een frame. Het systeem werkt hetzelfde als Verano's SmartFit. Alleen heb je bij KeJe dus niet de keuze uit clips of magneten. KeJe raambekelding wordt standaard geleverd in een magneetframe.

Soorten raamdecoratie in een frame

Heb je je oog laten vallen op rolgordijnen? Of zijn pliss├ęgordijnen meer jouw ding? Misschien heb je juist een voorkeur voor jaloezie├źn? Waar je ook voor kiest, alle drie zijn beschikbaar met het SmartFit systeem. Voor ieder wat wils dus!

Rolgordijnen zonder boren en schroeven

Op zoek naar een rolgordijn zonder boren? Bijvoorbeeld voor een draaikiepraam of dakraam? Het SmartFit Fit rolgordijn of KeJe rolgordijn is d├ę oplossing! Verkrijgbaar in tal van kleuren en stoffen. Zo vind je gegarandeerd de perfecte match voor jouw interieur. Tip: Kies in de slaapkamer voor verduisterende rolgordijnen. SmartFit en KeJe rolgordijnen bevinden zich in een afgesloten 4-kaderig profiel. Door het profiel cre├źer je nog meer verduistering. 100% verduistering is echter niet mogelijk. Dit omdat de stof van een rolgordijn altijd aan de achterkant van de buis afrolt. Hierdoor ontstaat een kier waar nog licht doorheen kan komen. Lees ook ons blog over verduisterende gordijnen in de slaapkamer.

Verano SmartFit aluminium jaloezie├źn raamdecoratie kunststof kozijnen zonder boren klik raamdecoratie magneetframeVerano SmartFit duo pliss├ę gordijn raamdecoratie voor draaikiepramen zonder boren
Links: Verano SmartFit aluminium jaloezie├źn. Rechts: Verano SmartFit duo pliss├ęgordijn

Plisse gordijn zonder boren

Ook een SmartFit pliss├ęgordijn of KeJe Splendid Pliss zijn opties. Kies uit enkele of duo pliss├ę gordijnen. Bij laatstgenoemde heeft de dubbele stof de vorm van een honingraat. Dit heeft een isolerende werking. Bovendien zijn de touwtjes bij duo pliss├ę gordijnen niet zichtbaar, wat een luxe uitstraling geeft. SmartFit pliss├ę gordijnen zijn tevens verkrijgbaar in een Top Down Bottom Up uitvoering. Dit wil zeggen dat het gordijn zowel aan de boven- als onderkant geopend kan worden. Wil je privacy, maar heb je ook behoefte aan natuurlijk licht? Dan open je de pliss├ę alleen aan de bovenkant.

Aluminium jaloezie zonder boren

Ben je op zoek naar raamdecoratie voor kunststof kozijnen in de keuken? Dan zijn SmartFit aluminium jaloezie├źn, de KeJe Latende of KeJe Lamella goede keuzes. De voornaamste reden? Het feit dat ze ontzettend makkelijk zijn schoon te maken. Vetspatten veeg je met een vochtige doek gemakkelijk weg. Bovendien geeft dit type raambekleding een stoere uitstraling. Voor een industrieel of modern interieur bijvoorbeeld. Ga voor meer informatie naar onze tips & idee├źn voor raambekleding in de keuken. SmartFit aluminium jaloezie├źn zijn verkrijgbaar in lameldiktes van 16 en 25 mm en in een breed scala aan kleuren. de KeJe Latende is standaard uitgevoerd met 25 mm lamellen. Bij de KeJe Lamella kan je kiezen voor 30 of 40 mm lamellen.

Optie 2: Klemsteunen

Naast het SmartFit systeem, kan je ook kiezen voor raambekleding met klemsteunen. Ook bij deze montagetechniek is boren niet nodig. Alleen bij (duo)pliss├ęgordijnen, 16 en 25 mm aluminium jaloezie├źn en Verano Linee Shades kan je kiezen voor klemsteunen. Een standaard rolgordijn op een kunststof kozijn klemmen middels klemsteunen is niet mogelijk. Waar je voor kiest is dus allereerst afhankelijk van jouw voorkeur qua raamdecoratie. Verder is de keuze vooral een kwestie van persoonlijke smaak. Montage met klemsteunen oogt luchtig. Het 4-kaderig profiel van een PerfecFit systeem geeft juist een strakke uitstraling. Tevens zorgt dit afgesloten profiel voor extra verduistering. Tot slot vergt montage met klemsteunen iets meer moeite dan een SmartFit systeem.

Conclusie

Zowel het SmartFit systeem als raambekleding met klemsteunen zijn geschikt kozijnen waar niet in geboord mag worden. Kunststof kozijnen bijvoorbeeld. Waar je voor kiest is allereerst afhankelijk van jouw voorkeur qua raamdecoratie. Verder is de keuze vooral een kwestie van persoonlijke smaak. Montage met klemsteunen oogt luchtig. Het 4-kaderig profiel van een PerfecFit systeem geeft juist een strakke uitstraling. Tevens zorgt dit afgesloten profiel voor extra verduistering. Tot slot vergt montage met klemsteunen iets meer moeite dan een PerfectFit systeem.

Type raambekleding SmartFit optie KeJe optie Klemsteunen optie
Rolgordijnen Ja Ja Nee
(Duo) pliss├ęgordijnen Ja Ja Ja
Aluminium jaloezie├źn┬á Ja Ja Ja
Verano Linee Shades Nee n.v.t. Ja

Verano Linee Shade duo pliss├ęgordijn met klemsteunen draai kiepraam raamdecoratie kunststof kozijnen keuken raambekledingVerano aluminium jaloezie├źn met klemsteunen raamdecoratie zonder boren en schroeven kunststof kozijnen badkamer
Links: Verano duo pliss├ęgordijn met klemsteunen. Rechts: Verano aluminium jaloezie├źn met klemsteunen.

Extra optie: Gordijnen

Wil je niet in je kunststof kozijn boren? Maar ben je geen fan van rolgordijnen, pliss├ęgordijnen en jaloezie├źn? Dan zijn gordijnen op rails en vouwgordijnen natuurlijk ook een optie. Deze hang je immers voor het raam langs. Boren in het kozijn is dus niet nodig.

Gratis kleurstalen

Ben je geïnteresseerd in raamdecoratie zonder boren en schroeven? Maar vind je de kleur- en stofkeuze lastig? Dat begrijpen we. Daarom vraag je bij Solano Wonen eenvoudig gratis kleurstalen aan. In de meeste gevallen worden de kleurstalen nog dezelfde dag verzonden.

Bezoek de showroom

Daarnaast ben je natuurlijk van harte welkom in onze showroom in Leeuwarden. Hier ervaar je alle producten die wij aanbieden onder ├ę├ęn dak: Binnenzonwering, gordijnen, zonneschermen, rolluiken, screens, horren en vloeren. Natuurlijk hebben ook wij vanwege het coronavirus (covid-19) extra maatregelen genomen volgens de richtlijnen van het RIVM. Zo schudden we geen handen, vragen we bezoekers om minimaal 1,5 meter afstand te houden en zijn er extra hygi├źnemaatregelen getroffen.

Heb je vragen over raamdecoratie voor kunststof kozijnen zonder boren? Of wil je graag mer informatie over een ander product? Bel gerust. Ons professionele en enthousiaste team staat voor je klaar!

Meetafspraak Gratis kleurstalen