Rolgordijnen online bestellen? Heel eenvoudig!

Rolgordijnen online bestellen? Heel eenvoudig!

Geplaatst op

U wilt online een nieuw rolgordijn aanschaffen maar u wilt natuurlijk eerst graag de stof even bekijken en misschien twijfelt u aan de maten? Rolgordijnen online bestellen bij Solano Wonen  is heel eenvoudig. U kunt als eerste de kleuren uitzoeken en hiervoor kleurstalen aanvragen. Deze worden gratis naar u verzonden. Zo kunt u de stoffen thuis even goed bekijken en bij uw meubels houden. 

Rolgordijnen online bestellen: handige meettips!

Wij geven ook graag een duidelijke uitleg over de meet instructies want echt iedereen kan dit, ook u! En komt u er toch echt niet uit, dan mag u altijd een foto sturen naar info@solanowonen.nl. Of u neemt telefonisch contact op met 058-2897955.

Stap 1: Als eerste moet u bepalen hoe u de rolgordijnen wilt bevestigen. Dat kan zoals de onderstaande afbeelding. Dan zit het rolgordijn in het kozijn. En dit wordt in de dag genoemd.Of u plaatst het rolgordijn op het kozijn (of tegen het plafond). En dit wordt "Op de dag" genoemd.  Onze rolgordijnen kunnen zowel Op de dag, als In de dag gemonteerd worden. U hoeft dit bij uw bestelling niet aan te geven. Rolgordijnen online bestellen: Rolgordijn In de dag (in het kozijn of tussen 2 muren)

We gaan u eerst uitleggen hoe u de breedte van de eerste afbeelding (in de dag) kunt meten. U kunt bij deze optie de breedte van het kozijn meten en van deze maat 0,5 cm afhalen. De reden dat deze halve cm eraf moet is voor de speling aan beide zijden. 

De bestel breedte is de breedte van het totale rolgordijn+steuntjes. De stof zelf is dus 2 cm smaller zowel links als rechts.

Bij de hoogte kunt u 10 cm erbij optellen. De reden hiervan is dat  bij het volledig uitrollen er nog 10 cm stof om de buis blijft zitten.  Wij willen u ook wijzen op de Child Safety wet. In deze wet is vastgesteld dat de afstand van de vloer tot de onderkant van het koord minimaal 150 cm moet zijn. Daarom kunt u bij ons uw bevestigingshoogte opgeven. Stel u heeft een oude woning met een erg hoog plafond dan is het belangrijk dat uw koord langer wordt. omdat u er anders moeilijk bij kunt.

Rolgordijnen online bestellen: Rolgordijn Op de dag (op het kozijn)

U kunt bij deze optie ook gewoon de breedte weer meten van het kozijn. En u kunt hier 5 cm bij optellen aan iedere zijde. Maar ieder ander gewenste afmeting is ook prima. 5 cm is een standaard optie. Deze totale breedte kun je dan invullen. Dit is dus breedte kozijn + 10 cm.

De bestelbreedte is de breedte van het totale rolgordijn+steuntjes. De stof van het rolgordijn is zelf dus 2 cm smaller zowel links als rechts.

Rolgordijnen online bestellen: Keuzes onderlat

Op onderstaande afbeelding ziet u een rolgordijn met een standaard onderlat. Deze onderlat wordt dezelfde kleur als de omkastingskleur (wit, technisch zilver of zwart)

U heeft ook de keuze om de onderlat te laten bekleden. Dan wordt de lat bekleed met de stof van het rolgordijn.

Als derde optie heeft u de keuze uit een houten onderlat. Dit zijn lamellen die ook gebruikt worden bij onze jaloezieën. U kunt kiezen uit trendy kleuren.

Terug naar het blog