Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. Hal inrichten 4 stappenplan: van raambekleding hal tot verlichting

Hal inrichten 4 stappenplan: van raambekleding hal tot verlichting

Hal inrichten 4 stappenplan: van raambekleding hal tot verlichting
8 min. leestijd

Bij het stylen van een huis, is de hal inrichting vaak het laatste waar aan gedacht wordt. Zonde! Het is immers de eerste ruimte die je betreedt. En je hebt maar één kans voor een eerste indruk. Maar hoe richt je zo’n kleine ruimte nou efficiënt en stijlvol in? Dat vertellen we je in dit blog! Uiteraard met de focus op hal raambekleding!


Populaire hal raambekleding


Stap 1: Bepaal de stijl

Wil je een landelijke hal of juist een moderne hal? Of misschien wel een industriele hal? De gekozen woonstijl is bepalend voor verdere keuzes die je maakt. Je hal inrichten industrieel doe je door veelal gebruik te maken van stoere materialen. Denk aan baksteen, beton en metaal. Zo doen beton(look) vloeren en stalen deuren doet het waanzinnig goed in een industriële hal. Een moderne hal is strak en minimalistisch ingericht. Kenmerkende materialen zijn hoogglans, kunststof, metaal en glad afgewerkt hout. Tierelantijntjes zijn uit den boze! Een landelijke hal straalt juist warmte en gezelligheid uit. Denk aan een onbewerkt houten bankje met een schapenvachtje. Ook rieten manden doen het erg goed!

Hal inrichten landelijk raambekleding hal inrichten gang ideeenModerne hal inrichten modern kapstok ideeen smalle gang interieur ideeen
Links: Landelijke hal van @esther_farmhouse. Rechts: Voorbeeld van een moderne hal.

Stap 2: Muren en vloer

Na het bepalen van de stijl, volgt de eerste echte stap: Bepalen wat je met de muren en vloeren wil. Ga je een smalle gang inrichten? Houd de muren dan licht. Dit maakt de hal optisch groter. Verder zijn je keuzes qua muren en vloeren vooral afhankelijk van de woonstijl. Zo is een gietvloer heel gaaf bij een industriële hal. Ook in een moderne hal doet deze vloer het goed. In een landelijke hal kies je juist eerder voor een houten vloer. In een moderne hal worden de muren vaak egaal wit geverfd. Eventueel kan ook voor een andere basiskleur gekozen worden. In een industriële hal is een structuurtje juist heel gaaf. Beton(look) of baksteen(look) bijvoorbeeld. In een landelijke hal is lambrisering prachtig.

Stap 3: Raambekleding hal

Tegenwoordig bevindt zich vaak een lang smal raam naast de voordeur. Deze zijramen zijn gemiddeld 20 tot 30 centimeter breed. Ook de voordeur zelf is vaak van glas voorzien. Fijn, want dit zorgt voor extra licht wat de hal groter doet ogen. Tegelijkertijd zorgt al dat glas voor meer inkijk. En dat is niet altijd fijn. Stel je voor dat je niet kan slapen en in je ondergoed naar beneden loopt om een glas melk te halen. Dan wil je niet dat de hele buurt zicht op je heeft toch? De oplossing is hal raamdecoratie! Maak een keuze uit onderstaande opties.

Jaloezieën

Op zoek naar raambekleding raam naast voordeur? Dan zijn aluminium jaloezieën op maat zeer geschikt! Deze is namelijk al verkrijgbaar vanaf 16 centimeter breed. Ideaal voor een lang smal raam dus! Houten jaloezieën zijn eventueel ook een mogelijkheid. Dit is afhankelijk van de breedte van het raam. Houten jaloezieën zijn namelijk pas vanaf 30 centimeter leverbaar. Jaloezieën kunnen zowel gekanteld als op en neer gehaald worden. Hierdoor bieden ze veel controle over privacy en lichtinval.

Horizontale jaloezieën zijn niet alleen praktisch. Ook esthetisch is deze raamdecoratie een goede keuze! De horizontale lamellen benadrukken namelijk de breedte van het raam. Dit zorgt voor een optische balans. Ze gaan bovendien samen met vele woonstijlen. In een modern ingerichte hal staan aluminium of glad afgewerkte witte of zwarte houten jaloezieën fantastisch. Glanzende aluminium jaloezieën doen het geweldig in een industriële hal. Metalen zijn immers typerend voor deze stijl. Voor een landelijke hal is glanzend aluminium iets te steriel. Kies liever voor een matte variant. Nog beter - mits passend - is een houten jaloezie met nerf. Dit geeft een warme uitstraling.

Rolgordijnen

Houd je van eenvoud? Dan zijn rolgordijnen een goede keuze. Dit type raambekleding heeft een strakke moderne uitstraling. Onze rolgordijnen op maat zijn al verkrijgbaar vanaf 20 centimeter breed. Ideaal dus wanneer je raambekleding lang smal raam zoekt. Ook wanneer je een klein budget hebt is het rolgordijn een goede keuze. Het is namelijk de meest voordelige optie op het gebied van raambekleding.

Bovendien biedt dit type raambekleding de meeste keuzemogelijkheden. Je kunt namelijk kiezen uit meer dan 300 kleuren en stofsoorten. Hierdoor is er een geschikt rolgordijn voor elke woonstijl. Bij een moderne hal kies je het best voor een basiskleur: Zwart, wit of grijs. Kies bovendien voor een gladde finish. Bij een landelijk interieur is een stof met weefstructuur juist prachtig. Qua kleur is een aardse tint zoals zand dan een mooie match.

Plisségordijnen

Optimale controle over privacy en lichtinval? Kies dan voor plisségordijnen Top Down Bottom Up. Het Verano Smartfit plisségordijn is al leverbaar vanaf 20 centimeter breed. SmartFit houdt in dat de raamdecoratie in een frame is geplaatst. Dit frame monteer je middels montageclips of magneetstrips. Plisségordijnen zonder boren en schroeven dus. Ideaal voor kunststof en aluminium kozijnen. Ga je voor duo plisségordijnen? Dan geniet je van een bijkomend voordeel: Isolatie. Tussen de twee lagen stof bevindt zich stilstaande lucht. Dit werkt als een barrière tegen zowel kou als hitte.

Ook het plisségordijn is geschikt voor elke woonstijl. De symmetrisch gevouwen stof oogt strak en symmetrisch. Dit gaat goed samen met een modern interieur. Tegelijkertijd heeft dit type raambekleding iets warms. Dit komt vanwege het zachte materiaal: Stof. Het plisségordijn past daarom ook goed bij een landelijke hal. Bovendien heb je de keuze uit vele kleur- en stofsoorten. Zo is er voor ieder wat wils!

Raambekleding raam naast voordeur raamdecoratie hal witte jaloezieën aluminium moderne hal inrichtenModerne hal inrichten ronde spiegel voor in de hal zwarte gang inrichten inspiratie smalle hal raambekleding witte jaloezieën antracietgrijze voordeur stalen deur
Links: 25mm aluminium jaloezieën thuis bij onze klant. Rechts: Houten jaloezieën bij @bijamberthuis.

Gordijnen hal

Tot slot is ook een gordijn in de hal een optie. Meestal heeft een gang gordijn een praktische functie. Namelijk om tocht tegen te houden. Zeker in oudere huizen waar de pal wind op de voordeur staat kan het behoorlijk tochten. Ben je geïnteresseerd in tochtgordijnen? Kies dan voor isolerende gordijnen met een zware stof: Gordijnstof Reflex of Solution. Deze houden de tocht het beste tegen.

Tip! Wil je voordeur raambekleding bestellen? Kies dan altijd voor zijgeleiding (of SmartFit). Dit voorkomt dat de raamdecoratie gaat klapperen bij het openen en sluiten van de deur. 💡

Stap 4: Overige inrichting hal

Nu je de basis getackeld hebt, is het tijd voor de verdere aankleding. Essentiële items in een hal interieur zijn: De verlichting, een kapstok en een spiegel.

Verlichting

Hartstikke leuk al dat licht dat via zijramen naar binnen schijnt, maar ‘s avonds heb je hier niks aan. Goede verlichting is dan ook een vereiste. Heb je een laag plafond? Dan zijn plafonnieres en spotjes goede oplossingen. Spotjes zijn heel minimalistisch, waardoor deze perfect staan in een moderne hal. Heb je een hoger plafond? Dan kan je van je verlichting juist een mooie blikvanger maken. Ga je voor een industriële look? Dan is een oude fabriekslamp een geweldige eyecatcher! Ook een los peertje aan een touw doet het goed in een industriële sfeer. In een landelijke hal staat een grote hanglantaarn of klassieke kroonluchter heel mooi.

Kapstok

Al er iets niet mag ontbreken in de hal, dan is het de kapstok. Tegenwoordig zien we vaak zwarte metalen stangen met kledinghangers. Deze trendy kapstokken doen het goed in zowel een moderne als een industriële hal. Het grote voordeel van kledinghangers is dat jassen mooi in model blijven. Op zoek naar kapstok ideeen smalle gang? Dan zijn diverse wandhaken of knoppen aan de muur een goede oplossing. Dit steekt een stuk minder ver uit dan kledinghangers.

Stalen garderobestang moderne hal raamdecoratie zwarte jaloezieën raambekleding raam naast voordeur smalle gang inrichtenKapstok ideeen smalle gang inrichten hal interieur ideeen raambekleding
Links: Metalen garderobestang in de moderne hal van @vdh_interieuradvies. Rechts: Voorbeeld van knoppen in de hal van @mamastyle.nl.

Spiegel hal

Een spiegel voor in de hal dient als laatste een soort laatste check: ‘Heb ik geen mascara geknoeid? Zit er geen kattenhaar op mijn jas?’ Een grote hal spiegel waarin je jezelf van top tot teen kan zien is daarom het handigst. Bovendien maakt een spiegel een ruimte optisch groter. Een mooie bijkomstigheid als je een kleine hal inrichten moet. Ga je voor een moderne look? Kies dan voor een ronde of strakke rechthoekige spiegel. Voor een extra moderne touch kies je voor een model met led verlichting. In een industrieel interieur doet een ronde spiegel met een leren band het goed. Zoek je een spiegel voor een landelijke hal? Ga dan voor een exemplaar met een onbewerkte houten rand of een klassieke sierlijst.

Wil je jouw hal inrichten? Maar heb je na het lezen van dit artikel toch nog vragen over hal raambekleding? Bel of mail gerust! Ons professionele en enthousiaste team helpt je graag verder. Ook verwelkomen we je graag in onze showroom.

Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen