Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. 5x bohemian interieur raamdecoratie: Ibiza gordijnen en meer

5x bohemian interieur raamdecoratie: Ibiza gordijnen en meer

5x bohemian interieur raamdecoratie: Ibiza gordijnen en meer
7 min. leestijd

Ben jij verliefd op Ibiza? En zou je het eilandgevoel graag mee naar huis willen nemen? Geef je huis een bohemian interieur make-over! Hoe je zo’n transformatie aanpakt? Dat vertellen we je in dit blog! Natuurlijk zoomen we daarbij in op de raamdecoratie.


Populaire bohemian raamdecoratie


Bohemian style wonen doe je zo

Voor we ons favoriete onderwerp - de raamdecoratie - aansnijden, is het natuurlijk wel zo handig om te weten hoe een bohemian stijl interieur eruit ziet. Deze woonstijl is geïnspireerd door populaire hippie oorden. Denk aan Bali, Ibiza en Tulum. De boho stijl wordt dan ook wel Ibiza interieur of Bali interieur genoemd.

1. Bohemian kleuren

Een hedendaags boho interieur dient vooral om tot rust te komen. Bohemian interieur kleuren anno nu zijn daarom heel aards en ingetogen. Ook zijn het voornamelijk lichte kleuren. Veelvoorkomende kleuren zijn wit, taupe, beige en roestrood. Knalkleuren zul je er - in tegenstelling tot het hippie interieur van de jaren 60 - niet snel tegenkomen.

2. Natuurlijke materialen

Ook in meubels en accessoires is de natuur goed vertegenwoordigd. Rotan, riet, jute, hout, leer en textiel staan centraal. Denk aan rieten stoelen en rotan manden. Maar ook aan leren poefjes en macramé wandkleden.

3. Tropisch tintje

Ook tropische touches doen het goed in een ibiza style interieur. Schelpenkettingen en pampas pluimen bijvoorbeeld. Ben je een fervent vakantieganger? Sprokkel je bohemian woonaccessoires dan zoveel mogelijk bij elkaar tijdens je reizen. Snuisterijen met een verhaal zijn het allerleukst!

Bohemian interieur kenmerken cactus terra cotta potten rotan schalen aan de wand Bali wanddecoratie aztec kleed boho woonkamer Boho chic interieur witte bank ibiza style interieur bohemian inrichting leren poef jute kleed pampas pluimen
Links: Cacti en rotan, bohemian interieur kenmerken. Rechts: Boho chic interieur voorbeeld.

4. Groen doen

Ook planten mogen niet ontbreken! Cactussen en vetplantjes bijvoorbeeld. Ook kamerpalmen, bananenplanten en gatenplanten zijn een goede keuze voor een bohemian style inrichting. Zet ze in een terra cotta pot voor een Mediterrane touch. Of kies voor gevlochten manden in Balinese stijl.

5. Speels & nonchalant

Een bohemian interieur is speels ingericht. Denk bijvoorbeeld aan hoogteverschillen middels plantenstandaarden of bijzettafeltjes. Ook typerend zijn plaids en schapenvachtjes die nonchalant over de bank gedrapeerd zijn of uit een mand hangen.

6. Bohemian chic interieur

Mag het van jou wel iets meer luxe uitstralen? Ga dan voor een boho chic interieur. Kies dan voor meubilair met rechte hoeken en voeg meer glas en metaal toe. Een boho chic interieur is bovendien voor 99% wit. Denk aan de hippe beach clubs op Ibiza inrichting.

Boho interieur raamdecoratie

Raamdecoratie is de kers op de taart voor elk interieur. Zo ook voor de bohemian woonstijl! Daarom zetten we de beste boho raambekleding keuzes voor je op een rij. Van boho gordijnen tot houten jaloezieën.

Linnen gordijnen ibiza stijl witte gordijnen bohemian interieur style zandkleurigBohemian gordijnen velours gordijn fluweel boho interieur woonkamer rotan lamp rieten mand kleed witte plofbank ibiza style
Links: byTzum Dunes gordijnen ibiza stijl. Rechts: Velours gordijnen in een boho interieur.

1. Bohemian gordijnen

Ga voor ibiza witte gordijnen door te kiezen voor een luchtige linnen stof. Inbetween Maran bijvoorbeeld. Mag een gordijn van jou wel wat meer ‘body’ hebben? Dan staat velours - zie overgordijn Elite - ook waanzinnig mooi bij een bohemian style interieur. Voor een nonchalant effect mogen gordijnen in een bohemian interieur gerust iets langer zijn. Wil je graag velours gordijnen in je boho woonkamer? Houd er dan wel rekening mee dat je ze overdag waarschijnlijk niet zal gebruiken. Door de dikte van de stof wordt het namelijk al snel te donker in huis. De oplossing? Twee soorten raamdecoratie combineren. Verduisterende gordijnen en transparante vouwgordijnen bijvoorbeeld. Overdag sluit je enkel de vouwgordijnen om het harde licht te filteren. Voor meer privacy sluit je ‘s avonds ook de overgordijnen.

2. Vouwgordijnen

Ook vouwgordijnen staan geweldig in een bohemian stijl woonkamer. De gevouwen stof geeft dit type raamdecoratie een speelse en luchtige uitstraling. Onze vouwgordijnen zijn verkrijgbaar in dezelfde stoffen als onze gordijnen. Ook linnen en velours dus! Kan je niet kiezen? Dan ga je toch voor alle twee? Combineer velours overgordijnen met linnen vouwgordijnen. Vouwgordijnen zijn niet alleen stijlvol, maar ook praktisch. Je kunt het gordijn namelijk op meerdere hoogtes laten hangen. Staat de zon hoog en heb je last van schittering op je scherm? Dan voldoet het vaak al om alleen de bovenkant van het raam te bedekken. Zo behoud je wel het zicht naar buiten.

3. Houten jaloezieën

Ben je niet zo van de stoffen raamdecoratie? Dan behoren ook houten jaloezieën tot de mogelijkheden! Vooral bamboe jaloezieën passen goed bij een bohemian interieur. Het best kies je voor een witte of een lichte naturel houtkleur. Voor een nonchalant effect voeg je ook een ladderband toe. Jaloezieën zijn ook een goede keuze als je veel controle over de lichtinval wil. Je kunt de lamellen immers niet alleen kantelen, maar ook op- en neerhalen. Overweeg je houten jaloezieën voor je bohemian interieur slaapkamer? Houd er dan rekening mee dat jaloezieën ook bij volledige sluiting nog kleine kiertjes licht door kunnen laten. Wil je graag 100% verduistering? Combineer dit type raamdecoratie dan met overgordijnen.

Witte houten jaloezieën bohemian interieur slaapkamer grote ronde spiegel pallet palmboomzand linnen vouwgordijnen ibiza interieur bohemian slaapkamer
Links: Witte houten jaloezieën in bohemian slaapkamer. Rechts: Vouwgordijnen in een Ibiza interieur.

4. Duo plisségordijnen

Mag het van jou wel wat strakker? Dan zijn dubbele plisségordijnen een mooie middenweg. Dankzij de symmetrisch vouwen oogt dit type raamdecoratie erg strak. Vanwege de dubbele laag stof stralen duo plisségordijnen tegelijkertijd iets luchtigs uit. Kies je voor het Top Down Bottom Up systeem? Dan wordt dit effect versterkt. Door het gordijn zowel van boven als beneden te openen, lijkt het als het ware te zweven. Dit is niet alleen mooi, maar ook heel handig! Wil je bijvoorbeeld wel lekker veel daglicht binnenlaten, maar niet op de kijk zitten? Open het gordijn dan nét boven ooghoogte.

5. Rolgordijnen

Wil je jouw boho interieur graag wat meer ‘strak trekken’? Dan zijn ook rolgordijnen een goede keuze. Het eenvoudige design maakt een rolgordijn tijdloos en minimalistisch. Ga voor een effen wit rolgordijn of kies voor een linnenlook structuur. Rolgordijnen zijn bovendien verkrijgbaar in verschillende transparanties: Transparant, lichtdoorlatend en verduisterend. Geschikt voor elke leefruimte dus! Is er bij het optuigen van jouw boho interieur al aardig wat budget doorheen gebrand? Dan vind je waarschijnlijk ook de prijs van rolgordijnen zeer aantrekkelijk. Het rolgordijn is namelijk het meest voordelige type raamdecoratie. Onze goedkope rolgordijnen zijn al beschikbaar vanaf €14,90.

Witte rolgordijnen in strak bohemian interieur boho chic interieur gietvloer rotan stoelen zwarte houten eettafel grote ramen boshuisZolder dakramen VELUX verduisterende plisségordijnen bohemian interieur slaapkamer kenmerken houten balken kledingrek pampas pluimen in vaas
Links: Rolgordijnen in strak boho interieur. Rechts: VELUX verduisterende plisségordijnen bij @hoff.van.saar.

Overige interieurstijlen

Is de bohemian woonstijl niet jouw ding? Geen probleem. Ook voor andere interieurstijlen hebben we raamdecoratie tips verzameld. Misschien houd je meer van modern of industrieel? Of houd je juist van landelijk of klassiek? En heb je al eens gekeken naar de hotel chique stijl? Voor iedere woonstijl is er bijpassende raamdecoratie!

Gratis kleurstalen

Wil je de stof graag eerst in het echt zien? Geen probleem. Bestel eenvoudig en snel gratis kleurstalen. In de meeste gevallen worden de stalen nog dezelfde dag verzonden.

Bezoek de showroom

Daarnaast heten we je graag welkom in onze showroom te Leeuwarden! Hier vind je al onze producten onder één dak: Raamdecoratie, gordijnen, zonneschermen, overkappingen, rolluiken, screens, horren en vloeren. Ideaal wanneer je ook interesse hebt in andere producten!

Heb je toch nog vragen over bohemian interieur raamdecoratie? Bel of mail gerust! Ons professionele en enthousiaste team staat je graag te woord!

Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen