Menu
19 oktober 2021

Bamboe jaloezieen voor en nadelen šŸ‘šŸ‘Ž

Bamboe jaloezieen voor en nadelen šŸ‘šŸ‘Ž

Houten jaloezieƫn zijn al jaren enorm in trek. Begrijpelijk! Hout voegt ontzettend veel sfeer toe. Bovendien bieden jaloezieƫn veel controle over inkijk en lichtinval. Je kunt de lamellen immers zowel kantelen als op- en neerhalen. De laatste tijd winnen ook bamboe jaloezieƫn aan populariteit. Twijfel je of je bamboe of houten jaloezieƫn wil? Lees dan snel verder! In dit artikel zetten we namelijk alle bamboe jaloezieen voor en nadelen op een rij. Van duurzaamheid tot vochtbestendigheid.

Voordelen bamboe jaloezieƫn

Dat bamboe jaloezieen zo populair zijn is niet gek. Bamboe jaloezieƫn kennen namelijk vele voordelen. We noemen de drie belangrijkste: Lichtgewicht, duurzaam en voordelig. Hieronder lichten we ze verder toe.

1. Lichtgewicht

Om te beginnen zijn bamboe lamellen smaller dan houten lamellen. Daarom zijn bamboe jaloezieƫn lichter. Dat maakt ze makkelijker te bedienen. Wel zo handig op plekken waar je de raambekleding vaak op- en neer haalt. Bij deuren bijvoorbeeld. Dus twijfel je of je het best voor jaloezieen hout of bamboe kiest? Dan kan het gewicht een belangrijke doorslaggevende factor zijn.

2. Duurzaam

Vandaag de dag is duurzaamheid een veelbesproken thema. En terecht! We mogen best wat zuiniger zijn op onze planeet. Een onderwerp binnen dit thema is ontbossing. Massale houtkap kent vele nadelen. Zo komt er bijvoorbeeld CO2 vrij door het kappen van bomen. Aanplant van nieuwe bomen helpt, maar niet voldoende. De meeste bomen groeien namelijk erg traag. Bamboe groeit daarentegen razendsnel. Wel drie keer sneller dan de snelst groeiende boom! Het is daarom een veel duurzamere keuze dan hout.

3. Voordelig

Dat snelle groeitempo is niet alleen goed voor de planeet, maar ook voor je portemonnee! Het materiaal is namelijk een stuk minder schaars. Daarom is bamboe aantrekkelijker geprijsd dan hout. Dus is de prijs een belangrijke factor in jouw beslissingsproces? Dan kies je het best voor bamboe jaloezieƫn! Zo ben je niet alleen goedkoper uit, maar draag je ook nog eens je steentje bij aan de natuur. Een win-win!


Tip! Klik bij Luxaflex houten jaloezie (50 of 70 mm) of Verano houten jaloezie (50 mm) op ā€˜Bereken je prijsā€™. Vervolgens kun je bij stap 2 ā€˜kleurenā€™ kiezen voor een bamboe-variant.

Nadelen bamboe jaloezieƫn

Na het lezen van de voordelen ben je natuurlijk ook benieuwd naar de nadelen van bamboe jaloezieƫn. Hier hebben we lang en hard over na moeten denken. Bamboe jaloezieƫn lijken namelijk bijna alleen maar voordelen te hebben! Toch hebben we ƩƩn nadeel kunnen vinden: De vochtbestendigheid. In de volgende alinea gaan we hier dieper op in.

Bamboe jaloezieƫn badkamer

Zo nu en dan krijgen we de vraag of bamboe jaloezieĆ«n geschikt voor badkamers zijn. Het antwoord is ā€˜redelijkā€™. In vergelijking met houten jaloezieĆ«n kunnen bamboe jaloezieen vocht goed verdragen. Bamboe jaloezieĆ«n worden daarom ook wel gekozen voor badkamers. Toch raden wij dit niet aan: Ook een bamboe jaloezie kan onder invloed van vocht vervormen. De kans dat dit gebeurt is aanzienlijk kleiner dan bij houten jaloezieĆ«n, maar het kan wel. Houtlook jaloezieĆ«n zijn daarom een veel betere keuze! Deze zijn gemaakt van PVC. Dit materiaal is uitstekend bestand tegen vocht en vuil. Houtlook jaloezieĆ«n zijn bovendien nĆ³g scherper geprijsd! Dus twijfel je tussen een bamboe of PVC jaloezie voor je badkamer? Ga dan zeker voor een PVC jaloezie!

VeranoĀ® of LuxaflexĀ® bamboe jaloezieĆ«n

Ben je na het lezen van dit artikel overtuigd van de voordelen van bamboe jaloezieĆ«n? Dan heb je de keuze uit bamboe LuxaflexĀ® of Verano jaloezieĆ«n. Beiden bieden een gevarieerd aanbod: Of je voorkeur nu uitgaat naar een natuurlijke houtkleur of strakke zwarte bamboe jaloezieen. Bij zowel LuxaflexĀ® als VeranoĀ® vind je basiskleuren zoals zwart en wit. Maar ook prachtige vergrijsde en natuurgetrouwe tinten. Wel biedt VeranoĀ® net iets meer kleurkeuze: Elf in plaats van negen opties. Beide merken bieden producten van hoogwaardige kwaliteit. Wel biedt LuxaflexĀ® een optie die VeranoĀ® niet biedt: LiteRiseĀ®. Dit is een koordloos systeem: Je trekt de jaloezieĆ«n met de hand omhoog of omlaag. Dit staat niet alleen strak, maar is ook veiliger voor kind en huisdier. Is vooral de prijs doorslaggevend? Dan is VeranoĀ® waarschijnlijk het interessantst. De exacte prijs reken je gemakkelijk en snel uit middels onze configurator. Ga hiervoor naar het product van je keuze, klik op ā€˜Bereken je prijsā€™ en vul de gewenste maten en opties in.

luxaflex bamboe jaloezieƫn op maat verschil bamboe of houten jaloezieenluxaflex bamboe jaloezieen zwart verschil bamboe of houten jaloezieen voordelen nadelen
Links: Bamboe jaloezieen natuurlijke houtkleur. Rechts: Bamboe jaloezieen zwart.

Bamboe jaloezie op maat

Voor een bamboe jaloezie op maat ben je bij ons aan het juiste adres. Wij leveren namelijk op de millimeter nauwkeurig. Welke raambekleding je ook kiest! Met onze handige meetinstructies is inmeten kinderspel. Laat je het meten liever aan een professional over? Ook dat kan! Maak dan gebruik van onze inmeetservice. Hiervoor vragen wij een vergoeding van ā‚¬69,95. Bestel je vier of meer maatwerk producten? Dan is de inmeetservice helemaal gratis! De kosten worden dan als korting verrekend bij je bestelling. Ook het monteren kan je uitbesteden. De tarieven zijn afhankelijk van het product. Zie hiervoor onze montageservice-pagina.

Bamboe jaloezieƫn schoonmaken

Ben je benieuwd hoe je bamboe jaloezieƫn schoonmaakt? Simpel! Afstoffen kan eenvoudig met een plumeau of droge doek. Wikkel de doek om een stijl- of vleestang. Zo maak je in ƩƩn beweging de lamellen aan beide kanten schoon. Er bestaan zelfs speciale jaloezie-borstels! Is er sprake van hardnekkiger vuil? Gebruik dan een iets vochtige doek. Raadpleeg ons blog over raamdecoratie schoonmaken voor meer tips.

Gratis kleurstalen

Eerst zien, dan beslissen? Geen probleem! Daarom bieden wij gratis kleurstalen aan. Je bestelt ze eenvoudig en snel online. Vaak worden de stalen nog dezelfde dag verzonden. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in onze grote showroom te Leeuwarden. Hier vind je alle producten die wij aanbieden onder Ć©Ć©n dak: Binnenzonwering, gordijnen, zonneschermen, rolluiken, screens, horren en vloeren. Handig als je gaat verhuizen bijvoorbeeld!

Heb je na het lezen van dit artikel toch nog vragen over bamboe jaloezieen voor en nadelen? Of heb je een totaal andere vraag? Bel of mail gerust! Onze enthousiaste en vakkundige medewerkers staan je graag te woord!

Als eerste op de hoogte zijn van Solano Wonen acties en de laatste trends op het gebied van raamdecoratie? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Gratis kleurstalen Meetafspraak maken