Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. Bamboe jaloezieen voor en nadelen ­čĹŹ­čĹÄ

Bamboe jaloezieen voor en nadelen ­čĹŹ­čĹÄ

Bamboe jaloezieen voor en nadelen ­čĹŹ­čĹÄ
19 oktober 2021

Houten jaloezie├źn zijn al jaren enorm in trek. Begrijpelijk! Hout voegt ontzettend veel sfeer toe. Bovendien bieden jaloezie├źn veel controle over inkijk en lichtinval. Je kunt de lamellen immers zowel kantelen als op- en neerhalen. De laatste tijd winnen ook bamboe jaloezie├źn aan populariteit. Twijfel je of je bamboe of houten jaloezie├źn wil? Lees dan snel verder! In dit artikel zetten we namelijk alle bamboe jaloezieen voor en nadelen op een rij. Van duurzaamheid tot vochtbestendigheid.


Populaire bamboe jaloezie├źn

Tip! Klik bij Luxaflex houten jaloezie (50 of 70 mm) of Verano houten jaloezie (50 mm) op ÔÇśBereken je prijsÔÇÖ. Vervolgens kun je bij stap 2 ÔÇśkleurenÔÇÖ kiezen voor een bamboe-variant.


Voordelen bamboe jaloezie├źn

Dat bamboe jaloezieen zo populair zijn is niet gek. Bamboe jaloezie├źn kennen namelijk vele voordelen. We noemen de drie belangrijkste: Lichtgewicht, duurzaam en voordelig. Hieronder lichten we ze verder toe.

1. Lichtgewicht

Om te beginnen zijn bamboe lamellen smaller dan houten lamellen. Daarom zijn bamboe jaloezie├źn lichter. Dat maakt ze makkelijker te bedienen. Wel zo handig op plekken waar je de raambekleding vaak op- en neer haalt. Bij deuren bijvoorbeeld. Dus twijfel je of je het best voor jaloezieen hout of bamboe kiest? Dan kan het gewicht een belangrijke doorslaggevende factor zijn.

2. Duurzaam

Vandaag de dag is duurzaamheid een veelbesproken thema. En terecht! We mogen best wat zuiniger zijn op onze planeet. Een onderwerp binnen dit thema is ontbossing. Massale houtkap kent vele nadelen. Zo komt er bijvoorbeeld CO2 vrij door het kappen van bomen. Aanplant van nieuwe bomen helpt, maar niet voldoende. De meeste bomen groeien namelijk erg traag. Bamboe groeit daarentegen razendsnel. Wel drie keer sneller dan de snelst groeiende boom! Het is daarom een veel duurzamere keuze dan hout.

3. Voordelig

Dat snelle groeitempo is niet alleen goed voor de planeet, maar ook voor je portemonnee! Het materiaal is namelijk een stuk minder schaars. Daarom is bamboe aantrekkelijker geprijsd dan hout. Dus is de prijs een belangrijke factor in jouw beslissingsproces? Dan kies je het best voor bamboe jaloezie├źn! Zo ben je niet alleen goedkoper uit, maar draag je ook nog eens je steentje bij aan de natuur. Een win-win!

Nadelen bamboe jaloezie├źn

Na het lezen van de voordelen ben je natuurlijk ook benieuwd naar de nadelen van bamboe jaloezie├źn. Hier hebben we lang en hard over na moeten denken. Bamboe jaloezie├źn lijken namelijk bijna alleen maar voordelen te hebben! Toch hebben we ├ę├ęn nadeel kunnen vinden: De vochtbestendigheid. In de volgende alinea gaan we hier dieper op in.

Bamboe jaloezie├źn badkamer

Zo nu en dan krijgen we de vraag of bamboe jaloezie├źn geschikt voor badkamers zijn. Het antwoord is ÔÇśredelijkÔÇÖ. In vergelijking met houten jaloezie├źn kunnen bamboe jaloezieen vocht goed verdragen. Bamboe jaloezie├źn worden daarom ook wel gekozen voor badkamers. Toch raden wij dit niet aan: Ook een bamboe jaloezie kan onder invloed van vocht vervormen. De kans dat dit gebeurt is aanzienlijk kleiner dan bij houten jaloezie├źn, maar het kan wel. Houtlook jaloezie├źn zijn daarom een veel betere keuze! Deze zijn gemaakt van PVC. Dit materiaal is uitstekend bestand tegen vocht en vuil. Houtlook jaloezie├źn zijn bovendien n├│g scherper geprijsd! Dus twijfel je tussen een bamboe of PVC jaloezie voor je badkamer? Ga dan zeker voor een PVC jaloezie!

Verano┬« of Luxaflex┬« bamboe jaloezie├źn

Ben je na het lezen van dit artikel overtuigd van de voordelen van bamboe jaloezie├źn? Dan heb je de keuze uit bamboe Luxaflex┬« of Verano jaloezie├źn. Beiden bieden een gevarieerd aanbod: Of je voorkeur nu uitgaat naar een natuurlijke houtkleur of strakke zwarte bamboe jaloezieen. Bij zowel Luxaflex┬« als Verano┬« vind je basiskleuren zoals zwart en wit. Maar ook prachtige vergrijsde en natuurgetrouwe tinten. Wel biedt Verano┬« net iets meer kleurkeuze: Elf in plaats van negen opties. Beide merken bieden producten van hoogwaardige kwaliteit. Wel biedt Luxaflex┬« een optie die Verano┬« niet biedt: LiteRise┬«. Dit is een koordloos systeem: Je trekt de jaloezie├źn met de hand omhoog of omlaag. Dit staat niet alleen strak, maar is ook veiliger voor kind en huisdier. Is vooral de prijs doorslaggevend? Dan is Verano┬« waarschijnlijk het interessantst. De exacte prijs reken je gemakkelijk en snel uit middels onze configurator. Ga hiervoor naar het product van je keuze, klik op ÔÇśBereken je prijsÔÇÖ en vul de gewenste maten en opties in.

luxaflex bamboe jaloezie├źn op maat verschil bamboe of houten jaloezieenluxaflex bamboe jaloezieen zwart verschil bamboe of houten jaloezieen voordelen nadelen
Links: Bamboe jaloezieen natuurlijke houtkleur. Rechts: Bamboe jaloezieen zwart.

Bamboe jaloezie op maat

Voor een bamboe jaloezie op maat ben je bij ons aan het juiste adres. Wij leveren namelijk op de millimeter nauwkeurig. Welke raambekleding je ook kiest! Met onze handige meetinstructies is inmeten kinderspel. Laat je het meten liever aan een professional over? Ook dat kan! Maak dan gebruik van onze inmeetservice. Hiervoor vragen wij een vergoeding van ÔéČ69,95. Bestel je vier of meer maatwerk producten? Dan is de inmeetservice helemaal gratis! De kosten worden dan als korting verrekend bij je bestelling. Ook het monteren kan je uitbesteden. De tarieven zijn afhankelijk van het product. Zie hiervoor onze montageservice-pagina.

Bamboe jaloezie├źn schoonmaken

Ben je benieuwd hoe je bamboe jaloezie├źn schoonmaakt? Simpel! Afstoffen kan eenvoudig met een plumeau of droge doek. Wikkel de doek om een stijl- of vleestang. Zo maak je in ├ę├ęn beweging de lamellen aan beide kanten schoon. Er bestaan zelfs speciale jaloezie-borstels! Is er sprake van hardnekkiger vuil? Gebruik dan een iets vochtige doek. Raadpleeg ons blog over raamdecoratie schoonmaken voor meer tips.

Gratis kleurstalen

Eerst zien, dan beslissen? Geen probleem! Daarom bieden wij gratis kleurstalen aan. Je bestelt ze eenvoudig en snel online. Vaak worden de stalen nog dezelfde dag verzonden. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in onze grote showroom te Leeuwarden. Hier vind je alle producten die wij aanbieden onder ├ę├ęn dak: Binnenzonwering, gordijnen, zonneschermen, rolluiken, screens, horren en vloeren. Handig als je gaat verhuizen bijvoorbeeld!

Heb je na het lezen van dit artikel toch nog vragen over bamboe jaloezieen voor en nadelen? Of heb je een totaal andere vraag? Bel of mail gerust! Onze enthousiaste en vakkundige medewerkers staan je graag te woord!

Meetafspraak Gratis kleurstalen